Aktuelno Društvo

ЗАВРШЕНА САОБРАЋАЈНИЦА КОЈА СПАЈА БРЕЗОВИЦЕ И КАОНУ

Завршена је саобраћајница која спаја два суседна села Брезовице и Каону, а самим тим Град Чачак и Општину Лучани. Дужина овог реконструисаног пута је око четири километра, а средства за санацију у износу од нешто више од 20 милиона динара обезбедила је Влада Републике Србије

 

С обзиром на то да су становници Брезовице и у продавницу морали да иду у Каону, као и да сви ђаци похађају школу у овом суседном лучанском селу, овај пут ће им променити живот, како је и нагласио председник МЗ Брезовице Зоран Бојовић.

– Сваки корак до Каоне знамо. Цео живот нам се променио. Цела инфраструктура нам долази из Каоне, од струје, телефона… Све наше животне потребе везане су за ово село – рекао је Бојовић.

У среду су, свечаности коју су мештани Брезовице организовали овим поводом, присуствовали челници Града Чачка и Општине Лучани. Градоначелник Чачка Милун Тодоровић је нагласио да овај пут спаја територију нашег града са суседном Општином Лучани.

– Овај пут повезује људе, значи живот за овај крај, за останак и опстанак младих у драгачевским подјеличким селима. Надамо се да ћемо и следеће године урадити крак саобраћајнице према Краљеву, у дужини од око четири километра –  рекао је Тодоровић.

Председница Општине Лучани Весна Стамболић је нагласила да је вредност овог пута најпре у значају повезивања Чачка и Лучана.

– Добра сарадња је доказ како заједничким снагама можемо много тога. Битно је да спајамо људе, а не да правимо границе – рекла је Стамболић

Село Брезовице броји нешто мање од сто мештана. У њему постоји и школа, која је сада претворена у Дом. Иако ово село нема много деце, а она која иду у школу, похађају је у Каони, градоначелник Тодоровић најавио је и уређење овог објекта.

 

Оставите одговор