Aktuelno Društvo

ЗАШТИТИТЕ ВОДОМЕРЕ

АПЕЛ ИЗ ЈКП “ВОДОВОД”

Због најављених мразева из Јавног комуналног предузећа “Водовод” апелују на кориснике да заштите водомере, како не би дошло до кварова. Владимир Ђинић, шеф Службе за изградњу и одржавање у том јавном предузећу, подсећа да у зимском периоду, када су температуре далеко испод нуле, као што је то ових дана, треба максимално заштити мерне уређаје, јер у супротном, може доћи до нежељених последица, попут пуцања цеви и нестанка воде.

– Пре свега, треба затворити водомерне шахте, јер су на многим местима оне остале отворене још од летос. Посебно је то случај у викенд насељима, попут Видове, Рожаца, Јанчића, у којима људи бораве краткотрајно… Такође, у неким домаћинствима су цеви плитко укопане… Апелујемо и да се, у стамбеним зградама затворе, или ако је потребно и застакле, прозори у подрумима, где се налазе водомери. Заштита мерних уређаја је веома важна, а то се може учинити старим покривачима или сличним стварима – рекао је Ђинић, наводећи да сада дневно добију по пет, шест позива због проблема насталих услед неадекватне заштите водомера. Али, он истиче да очекују још више позива, јер су најављени још хладнији дани, због чега моли грађане за стрпљење.

– Наше службе дежураће 24 сата. Већ неколико година имамо и трећу смену, дежурни водоинсталатер ради од 23 до 7 часова ујутру, који у хитним случајевима затвара воду на улици или у домаћинствима – каже он и подсећа да корисници кварове и проблеме могу пријавити увек, и током празника и викенда, на број телефона 55 62 524.

В. Т. 

Оставите одговор