Aktuelno Sport

ЗА СПЛИЋАНЕ МОРАВА ЈЕ ПРЕДУБОКА

 

“Борац“: С. Гавриловић 13, Аликадић, Поповић 1, Р. Ђоковић 14, И. Ђоковић 14, И. Ђоковић 15, Мићовић, И. Гавриловић 4, Мајсторовић 10, А. Крсмановић, Прља, Кочовић 8, Чарапић 14.

“Сплит“: Калајџић 14, Вељачић 15, Ребић 2, Кеџо 2, Габрић 8, Руњић, Марчинковић 13, Јукић 2, Вргоч, Кобинс 17.

“Борац“ је вечерас у једном сјајном мечу савладао “Сплит“ са 79:73 (21:15; 11:22; 19:16; 28:20) и у дуелу са једним од директних конкурената за пласман на четврто место показао да је један од најозбиљних кандидата да се нађе у доигавању.

Утакмица је била права првенствена, пуна преокрета, сјајних потеза на обе стране. Наравно да је било и грешака, али због оваквих дуела се и долази у хале. Одиграна је пред 1.200 гледалаца који су као и много пута раније показали како се бодри тим и давали подршку кад је било најпотребНије и када се чинило да ће гости упети да “преломе“ сусрет у своју корист.

“’Борац“ је сјајно почео. Петорка Илија Ђоковић, Кочовић, Чарапић, Страхиња Гавриловић и Мајсторовић уз помоћ Радована Ђоковића одлично је одиграла скоро читаву прву четвртину. “Борац“ је у једном тренутку повео са 21:11,али су гости ипак успели да вежу четири поена и са минусом од шест кошева оду на први одмор. У наставку Сплићани преузимају конце у своје руке. Разиграо се тамнопути Кобинс, остварују доминацију под оба коша, а са друге стране Чачани лоше изводе слободна бацања и после прве половине овог сјајног меча гости имају пет поена вишка. Почетком треће четвртине домаћи тим хвата прикључак, игра се поен за поен и захваљујући тројци коју је постигао Вељачић, уз звук сирене, у последњу деоницу “Сплит“ долази у вођство 53:51. У последњој четвртини предност је час на једној час на другој страни, мада се стицао утисак да су гости мало смиренији, погађају неколико шутева са дистанце, док играчи “Борца“ покушавају шутем за три поена, али не иде. Ипак за два минута игре “црвено-бели“ праве серију 7:0 и на минут и по до краја сусрета долазе у вођство 68:65. Када је Радован Ђоковић на 27 секунди пре краја, при вођству “Борца“ 74:69 пресекао напад Сплићана и постигао кош, напокон је могло да се каже да важни бодови остају у Чачку.

Фото: Лејча

В. Д.

 

 

Оставите одговор