Aktuelno Društvo

ЗА ЧАЧАНСКЕ ПЕНЗИОНЕРЕ ТРИСТА МЕСТА У БАЊАМА

ЗА ЧАЧАНСКЕ ПЕНЗИОНЕРЕ ТРИСТА МЕСТА У БАЊАМА

 

Фото: архива „Чачанског гласа“

Републички Фонд за пензијско и инвалидско осигурање објавио је позив пензионерима, за бесплатан боравак у једној од 25 бања Србије. Право на бесплатну рехабилитацију у здравствено-стационарним установама и бањско-климатским лечилиштима током ове године, у трајању од десет дана, имају пензионери, чија месечна пензија не прелази 24.980 динара.

Пријем захтева у Чачку почео је данас (28. марта) и траје до 13. априла, а решавање је до 9. маја. Председник Удружења пензионера Чачка Миладин Савић каже да се захтеви могу предати сваког радног дана, од 9 до 13 часова, у пензионерским клубовима у Балканској 6, Приштинској 18 на Љубић кеју и у клубу у Авенији липа.

– Коначна ранг листа биће објављена 21. маја. Осим висине пензије, услов је да пезионери у протеклих пет година нису боравили у бањама о трошку Фонда – појашњава Савић.

Према проценама Фонда ПИО, право на бесплатну рехабилитацију ове године може да искористи 14.000 пензионера Србије, а према речима Савића, у бање ће моћи да оде око 300 пензионера из Чачка.

У бесплатну рехабилитацију укључени су трошкови превоза у висини цене аутобуске, односно возне карте другог разреда.

В. Т.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.