Aktuelno Društvo

ЗЛАТО НА ДРЖАВНОМ ПРВЕНСТВУ У КОШАРЦИ

ЗАБЛИСТАЛЕ НОВЕ МЕДАЉЕ У СПОРТСКОМ УДРУЖЕЊУ ГЛУВИХ И НАГЛУВИХ ЧАЧКА

Чланови Спортског удружења глувих и наглувих из Чачка остварили су добре резултате на недавним такмичењима у Сарајеву и Ужицу, одакле су донели неколико медаља. Надају се да ће их ускоро још освојити, јер већ наредне недеље биће домаћини Државног првенства у рукомету, у коме су већ дуго у самом врху.

– У Сарајеву је, у суботу, 10. новембра, одржан Међународни јубиларни турнир глувих у малом фудбалу-футсалу за ветеране и пикаду за мушкарце и жене. Чачански глуви и наглуви спортисти учествовали су на овом турниру и у изузетно јакој конкуренцији успели да освоје треће место (футсал-ветерани), док је Сунчица Илић била друга у пикаду-појединачно – преноси Будиша Јоковић, председник СУГН Чачак.

Седам дана касније, 18. новембра, у Ужицу, на Државном првенству глувих и наглувих РС у кошарци, чачанска кошаркашка екипа у саставу Мирослав Томићевић (капитен), Ђорђе Томићевић, Дејан Јоковић, Ђорђе Станојковић, Алекса Алексић и Будиша Јоковић, успели су да освоје прво место и заслужено добили златне медаље и пехар.

„Златни“ кошаркаши

Јоковић истиче да су на ова такмичења спортисти ишли захваљујући помоћи Града Чачка, а који ће финансијски подржати и предстојеће Државно првенство глувих и наглувих РС у рукомету. Првенство ће бити одржано у недељу, 2. децембра, у Спортској хали у Атеници.

– Традиционално,  чачански рукометаши се високо пласирају, па очекујемо и ове године да ћемо освојити неко од прва три места и свом граду и удружењу донети још један пехар – оптимистично најављује Јоковић.

В. Т.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.