Aktuelno Grad

Изложба Војске Србије била најзанимљивија малишанима

Поводом обележавања Дана Војске Србије, 23. априла, уз низ манифестација широм Србије, Друга бригада копнене војске представила је у Чачку тактичко-технички збор дела наоружања, као изложбу за све Чачане.


Сви који су посетили изложбу могли су видети део наоружања, опреме и технике којима јединице Војске располажу. Лично и колективно наоружање пешадије, уређаји телекомуникација, средства Војне полиције… Највише пажње, нарочито дечије, привукло је једно од тренутно најмоћнијих артиљеријских оружја којима Војска располаже – моћни ланеср ракета „ОГАЊ“. Ово оружје је намењено за истоваривање брзих, јаких и ефикасних ватри по циљевима високе вредности и велике површине. За остваривање тих ватри се користе две ракете.


На изложби је приказан и бацач граната, намењен за уништавање непријатељске живе силе и ватрених средстава у непотпуним заклонима и ван њих.
Уз бацач граната и „Огањ“, Чачани су могли видети пушке, пиштоље, као и чувено оклопно возило БРДМ, а за изложбу су најзаинтересованији били малишани.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.