Kultura

Изложба радова насталих у оквиру пројекта „Летња школица народне традиције“

Изложба радова насталих у оквиру пројекта
„Летња школица народне традиције“

У петак, 22. септембра 2017. Године у 20 часова у Галерији Народног музеја у Чачку биће отворена изложба радова насталих у оквиру пројекта „Летња школица народне традиције“.
У периоду од три месеца (јул-септембар) учесници радионице су имали прилику да стекну основна знања о традицији нашег краја.
Пројектом је координирао и вршио евалуацију рада радионице Милош Илић, дипломирани дефектолог, саветник за хранитељство Моравичког округа, Канцеларија у Чачку. Директан рад са децом обављале су Ивана Ћирјаковић, виши кустос-етнолог из Народног музеја у Чачку и Снежана Јефтић, дипломирани дефектолог
Радионичарски рад се састојао из три сегмента.
У првом делу рада радионице учесници су упознати са сталном поставком Музеја у Конаку Јована Обреновића и историјом града. Посетили су и Галерију Надежда Петровић и Римске терме. Активности су замишљене као непосредан додир са предметима из Етнолошке збирке, а учесници радионице су имали задатак да своја запажања и искуства искажу различитим ликовним техникама.
У другом сегменту учесници радионице су савладали основе неколико техника украшавања предмета од глине, дрвета и текстила.
Трећи сегмент чинио је излет учесника радионице у Музеј на отвореном „Старо село“ у Сирогојну 9. септембра, којим је заокружен рад радионице.
Циљ овог пројекта је боља интеграција у заједницу деце школског узраста смештене у хранитељске породице на територији Моравичког округа и стицање нових знања о традицији, као и прилика за осмишљено слободно време у току летњег распуста.
Средства за реализацију пројекта добијена су од Министарства културе и информисања РС.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.