Aktuelno Grad

ИЗНАЈМЉИВАЊЕ БИЦИКАЛА

Менаџмент фирме ЈКП “Паркинг сервис” планира да током лета реализује и пилот пројекат – изнајмљивање бицикала, на локацији код такси станице. Уколико се ова идеја покаже као добра, ако грађани буду користили бицикле, руководство ће повећати број станица за изнајмљивање, а 2018. године би урадило пројекат за повезивање свих пунктова бицикала, по угледу на земље ЕУ.

Zoran Blagojevic

– За почетак ће бити обезбеђено између 10 и 20 бицикала код такси станице. Бицикли ће имати лого Града и рекламе фирми које буду донирале ова превозна средства. Касније би, наравно, уколико грађани буду заинтересовани, један пункт био постављен на Морави, што би посебно било интересантно за рекреативце, затим на Кеју, у Атеници, Авенији липа… Грађани ће имати прилику да изнајме бицикл, возе га током дана и врате где су га узели. До краја овог месеца ћемо поставити стајалиште, а надам се да ће “прича” заживети до 1. јула. Ова летња сезона би требало да буде репер за неку наредну причу – каже Зоран Благојевић, директор “Паркинг сервиса”, изражавајући уверење да грађани неће стварати проблеме, већ да ће чувати бицикле.

Директор подсећа да је изнајмљивање бицикала део пројекта који је наш Град представио на Сајму екологије у Београду, са циљем развоја еколошке свести, како би почели више да возимо бицикле, а мање аутомобиле. Цена изјанмљивања бицикла за дан ће бити највероватније 120 динара са ПДВ-ом, односно 30 динара по сату.

Н. Р.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.