Aktuelno Grad

И ДАЉЕ ВЕЛИКЕ ГУЖВЕ НА ГРАДСКИМ УЛИЦАМА

ОД ИСПИТИВАЊА ОПТЕРЕЋЕЊА ЗАВИСИ ДА ЛИ ЋЕ ВИЈАДУКТ „ПРОРАДИТИ“

Током протекле седмице саобраћај преко вијадукта код Машинско-саобраћајне школе, на државном путу I Б реда број 23, био је потпуно обустављен, тако да су и даље владале велике гужве на градским улицама, на које се преусмеравају сва возила. Подсећамо да су надлежни из Јавног предузећа “Србија путеви” објавили да су 7. октобра уочене напуклине на три потпорна стуба и да је саобраћај потпуно обустављен како би се спречило урушавање моста. На конференцији за новинаре, која је одржана три дана касније на надвожњаку, најавили су да ће ова санација бити убрзо готова, како би се објекат поново оспособио за наизменично пропуштање возила једном траком, до коначне реконструкције.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић у изјави за “Чачански глас” рекао је да су, према информацијама које је добио од надлежних, на три критична стуба постављене оплате како би се осигурала конструкција. Јуче, у среду, вршено је испитивање на оптерећење, а данас пре подне требало је да буде асфалтирана друга коловозна трака на вијадукту. Очекује се да у поподневним сатима возила могу да саобраћају једном траком преко овог објекта.

– Саобраћај ће се пустити наизменично преко вијадукта, наравно, ако ова испитивања буду задовољавајућа. Крајњи рок за потпуну санацију, остаје између 1. и 15. новембра, али ја се надам да ће бити и пре тог рока – рекао је Тодоровић.

Упутили смо питања и надлежнима у ЈП “Путеви Србије”, инвеститору ових великих радова на вијадукту, који су почели пре четири месеца и донели прилично проблема Чачанима, али и возачима који пролазе кроз наш град. До данас, одговоре из овог предузећа нисмо добили.

В. Т.

БЕТОН ПО ПУТУ

Мештани Кулиновачког поља, које се налази у близиниог вијадукта, јутрос су били веома непријатно изненађени, јер је на једном делу пута изручена велика количина готовог бетона. Било је немогуће прећи тај део улице који ово насеље везује за град, јер је бетон “пливао” по путу. Како нам је рекла мештанка која живи у близини, инцидент се догодио у среду, у касним ноћним сатима. Како је она навела чула се велика бука, јер су радници са вијадукта одједном просули велику количину бетонске смесе.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.