Sport

Katarina u finalu Svetskog prvenstva

Članica čačanskog Atletskog kluba Sloboda Katarina Sekulić ostvarila je ogroman uspeh ulaskom u finale Svetskog prvenstva za mlađe juniore/ke na 400 metara u Najrobiju. 

Ona je u kvalifikacijama istrčala svoj lični rekord, zauzela treće mesto u grupi, i kao peta se plasirala u polufinale. Juče je sve to isto ponovila, samo još brže. Atletska gazela trčala je u prvoj polufinalnoj trci i ponovo zauzela treće mesto, ovoga puta sa rezultatom 54,68.

Time je direktno obezbedila plasman u finale i našla se među osam najbržih juniorki na svetu. U dalji tok takmičenja išle su tri prvoplasirane iz obe grupe i dve atletičarke po rezultatu. U ukupnom plasmanu njen rezultat nalazi se na šestom mestu.

karatina sekulic

Sekulićeva je istrčala trku kakva se samo poželeti može. Iako je bila skeptična i nezadovoljna zbog osme staze u kojoj se nalazila, ona je dala svoj maksimum i još jednom dokazala da je ogroman talenat i budućnost kraljice sportova.

Trka je bila neizvesna do samog kraja, a odlučivalo je poslednjih nekoliko metara pred cilj.

 

„Nema reči kojima bih opisala kako se trenutno osećam. Ući u finale u ovako velikoj konkurenciji, u dva dana istrčati dva lična rekorda, zaista sam presrećna. U finalu je sve moguće, ja mogu samo da obećam da ću dati sve od sebe“, rekla je Katarina, koja je još jednom zahvalila svom treneru Slobodanu Nidžoviću i prijateljima na podršci koju su joj pružili.

Finale na 400m na programu je danas od 17,55 časova.

 Atletski savez Srbije

Ostavite odgovor