Sport

Катарина у финалу Светског првенства

Чланица чачанског Атлетског клуба Слобода Катарина Секулић остварила је огроман успех уласком у финале Светског првенства за млађе јуниоре/ке на 400 метара у Најробију. 

Она је у квалификацијама истрчала свој лични рекорд, заузела треће место у групи, и као пета се пласирала у полуфинале. Јуче је све то исто поновила, само још брже. Атлетска газела трчала је у првој полуфиналној трци и поново заузела треће место, овога пута са резултатом 54,68.

Тиме је директно обезбедила пласман у финале и нашла се међу осам најбржих јуниорки на свету. У даљи ток такмичења ишле су три првопласиране из обе групе и две атлетичарке по резултату. У укупном пласману њен резултат налази се на шестом месту.

karatina sekulic

Секулићева је истрчала трку каква се само пожелети може. Иако је била скептична и незадовољна због осме стазе у којој се налазила, она је дала свој максимум и још једном доказала да је огроман таленат и будућност краљице спортова.

Трка је била неизвесна до самог краја, а одлучивало је последњих неколико метара пред циљ.

 

„Нема речи којима бих описала како се тренутно осећам. Ући у финале у овако великој конкуренцији, у два дана истрчати два лична рекорда, заиста сам пресрећна. У финалу је све могуће, ја могу само да обећам да ћу дати све од себе“, рекла је Катарина, која је још једном захвалила свом тренеру Слободану Ниџовићу и пријатељима на подршци коју су јој пружили.

Финале на 400м на програму је данас од 17,55 часова.

 Атлетски савез Србије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.