Kultura

Концерт у МК „Манчула“: РОК БЕЗ ГРЕШКЕ

Концерт у МК „Манчула“

РОК БЕЗ ГРЕШКЕ
У четвртак, 16. августа, организовн занимљив концерт три ауторска бенда из Гоњег Милановца и Чачка, “Бело у боји”, “4 Особе”, “Збедем”

У МK „Манчула“, после дужег времена, свирка са чак три занимљива ауторска бенда. Боље рећи, три свирке или три мини концерта. Наиме,у потпуно пријатној атмосфери на отвореном, уз свежину Мораве, свирала су три бенда из Горњег Милановца и Чачка: „БЕЛО У БОЈИ“, „4 ОСОБЕ“, „ЗБЕДЕМ“, чији је развој у локалним медијима праћен од самог почетка.
„БЕЛО У БОЈИ“ су  из Горњег Милановца, али су група која је из више разлога везана и за Чачак. Били су најбољи на предтакмичењу за Гитаријаду у Зајечару, а прошле године су имали и запажен наступ на Фестивалу „Карусел“. Одлични текстови Миодрага Даниловића, певача и текстописца, иначе историчара уметности у Уметничкој школи у Чачку. Свирачки део групе је знатно млађи, али одлично усвиран и компактан, музички веома сазрели и убедљиви. Песме за први албум, који је у припреми, су спремне, а публика је у „Манчули“ могла чути пар познатих и неколико нових. Наравно, није изостала „Итака“, по тексту Милоша Црњанског. Врло добар и перспективан бенд, коме је потребан ветар у леђа да би направио нешто више. Милановачка рок сцена је веома јака и жива што потврђује и наступ састава „Бело у боји“. Надамо се новом наступу ускоро.
„4 ОСОБЕ“ су крајње симпатичан и готиван бенд, састављен од добрих свирача, потпомогнут оригиналним и духовитим текстовима Микија Ристивојевића, који уједно и пева и свира гитару. Овом бенду је потребно више свирки, занимљиви су и држе пажњу, а имају већ и своје обожаватеље, који знају песме напамет и певају заједно са бендом.
„ЗБЕДЕМ“ је у четвртак вече у „Манчули“ доживео свој велики come back. Некад велика нада чачанске рок сцене и онда су одједном нестали, није их дуго било, али сад су ту поново, у најбољем светлу. Можда још сви шрафови убитачне рок машине нису сасвим затегнути, али жестина и добра енергија не недостају момцима који знају да свирају и праве добру атмосферу у публици. Наравно, они млађи у делирију су направили шутку, али све је било под контролом. Треба нам више оваквих вечери са ауторском музиком бендова који знају шта хоће.

Д. Д.

Фото: Архива бенда „Бело у боји“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.