Aktuelno Društvo

ЛЕШ КРАВЕ У ДИЧИНИ

ЛЕШ КРАВЕ У ДИЧИНИ

Прошле године, приликом чишћења Лупњаче, Атеничке и Лозничке реке, из корита и са обале су извађене гомиле смећа – аутомобилске гуме, браници, као и велике количине пет амбалаже. А пре десетак дана из Дичине у Прислоници је испливала угинула крава! У питању је расна крава, која је имала маркицу на увету. Претпоставља се да је вода донела леш. Начелник Градског штаба за ванредне ситуације Братислав Зечевић се нада да ће надлежни испитати овај случај.

–  Ово је тежи прекршај против безбедности, за које су законом предвиђене казне од 50.000 до пола милиона динара. Уочили смо пропусте одређених служби, јер се поставило питање ко ће извршити увиђај и пронаћи власника угинуле животиње.  Срећом, ветеринар је прегледом леша утврдио да се не ради о зараженој животињи. Због овог случаја одржан је састанак Стручно-оперативног тима за асанацију терена. Одлучено је да се покрене заједничка акција, тако да ће мештани ускоро бити упозорени шта све може да изазове немарност појединца и коме се могу обратити. Закључци са састанка биће упућени Министарству унутрашњих послова – каже Зечевић и позива грађане да овакве случајеве и угинуле животиње могу пријавити ветеринарским или комуналним инспекторима на број телефона (032 309 099).

Зечевић најављује да ће ускоро бити формиран Ситуациони центар Града Чачка. Грађани ће на бесплатан број телефона, који ће бити објављен у медијима, моћи да пријаве не само овакве, већ и друге проблеме. Овај центар требало би да буде координатор свих надлежних инспекцијских служби и градских комуналних предузећа.

В. Т.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.