Kultura

МАГАЦИН СЕЋАЊА И ЕМОЦИЈА

МАГАЦИН СЕЋАЊА И ЕМОЦИЈА

 

Петар Пеца Поповић, новинар и заљубљеник у рокенрол, сведок многих значајних рок догађаја из прошлости, од присуства на чувеном Вајт фестивалу до стварања, настанка неких значајних звезда југословенског рокенрола и забавне музике, уредниковања у „Џубоксу“ и одговорним пословима у ПГП РТБ. У препуној малој сали Дома културе, након пројекције филма „ЗАРОБЉЕНО ВРЕМЕ“, редитељ Милан Никодијевић, незаустављиве су биле емоције и сузе код публике, али и код самог Пеце, дубоко потресеног пријемом чачанске публике у граду, где га многа сећања везују за детињство и једно друго и другачије време у држави које више нема.

Готово двосатни документарни филм прати нашег јунака широм некадашње домовине, где са разним саговорницима, не искључиво музичарима, говори о феномену званом Југославија, посматраном из музичког угла, али немогуће и без неких других аспеката. Ако је нешто у тој држави било заједничко и југословенско, онда је то свакако музика која је у њој настала. Најпотреснији и најемотивнији моменти овог филма односе се на његову сарајевску причу, сећање на велике INDEXE, али и на сећање људи, којима је у најтеже доба, у време опсаде Сарајева, музика значила све, а спашени стари бројеви „Џубокса“ драгоцена реликвија.

Сам Пеца након филма, истакао је да ништа тужније нема у животу од тога да неко ради посао који не воли, а да онда сву своју љубав и преостало време посвети хобију.
– Мој посао и мој хоби су исто, то сам желео и волео свим срцем и ништа сем тога у животу и нисам могао да радим.
У припреми је и вишеделна серија у коју ће ући и разговори са актерима који се не појављују у филму.

Душан Даријевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.