Aktuelno Foto-galerija

Mladi Čačani protiv diktature

Posle Beograda, Novog Sada, Niša, na protestu „Stop diktaturi“ u Čačku okupilo se više od hiljadu studenata i srednjoškolaca. Podržali su ih pojedini profesori i gađani koji nisu zadovoljni ishodom predsedničkih izbora. Mladi su se okupili kod „Benetona“, a potom su prošetali glavnim gradskim ulicama, od Doma kulture, Ekonomske škole, „Alpine“, do čačanskog povereništva Srpske napredne stranke. Nosili su transparente „Stop dikturi“, „Sloboda medija“, „Preuzmi odgovornost, a ne sendviče“, „Vučić nije moj predsednik“. Najglasniji su bili isped Gradske uprave i ovdašnjeg SNS-a.

– Očekujem da će se mladi probuditi, izaći na izbore i da će konačno Srbija imati demokratsku vlast. Ne mogu više da gledam ove „parazite“, kako je još odavno Arčibald Rajs nazvao vlast, koji muzu ovaj narod i decu – prokomentarisao je Jeremija J, jedan od učesnika protesta.

– Nećemo ovakvu Srbiju. Hoćemo bolju budućnost, posao u svom gradu, veće plate. Profesori su očekivali da im plata bude veća, a ne manja – odgovarali su ostali učesnici na pitanja zašto protestuju.

Čačanske studente i srednjoškolce podržao je i kandidat na predsedničkim izborima Boško Obradović.

– Moja obaveza je da budem uz svoju decu. Moje tri ćerke su na protestu i moram da ih podržim. Ne želim da zloupotrebim ovaj skup, a mladi ne bi trebalo da dozvole da bilo ko to učini. Bio sam jedno vreme sa njima i povukao sam se. Ovo je nova klica bunta protiv aktuelne vlasti i čestitam omladini – izjavio je Obradović.

Protestni skup u Čačku trajao je nešto manje od sat vremena i prošao je bez incidenata. Jedan od organizatora je Pokret srpske omladine. Mladi su se uglavnom spontano okupili, najviše zahvaljujući komunikaciji na društvenim mrežama.

Slični skupovi danas će biti održani u još nekoliko gradova u Srbiji.

 

 

Ostavite odgovor