Aktuelno Foto-galerija

Млади Чачани против диктатуре

После Београда, Новог Сада, Ниша, на протесту „Стоп диктатури“ у Чачку окупило се више од хиљаду студената и средњошколаца. Подржали су их поједини професори и гађани који нису задовољни исходом председничких избора. Млади су се окупили код „Бенетона“, а потом су прошетали главним градским улицама, од Дома културе, Економске школе, „Алпине“, до чачанског повереништва Српске напредне странке. Носили су транспаренте „Стоп диктури“, „Слобода медија“, „Преузми одговорност, а не сендвиче“, „Вучић није мој председник“. Најгласнији су били испед Градске управе и овдашњег СНС-а.

– Очекујем да ће се млади пробудити, изаћи на изборе и да ће коначно Србија имати демократску власт. Не могу више да гледам ове „паразите“, како је још одавно Арчибалд Рајс назвао власт, који музу овај народ и децу – прокоментарисао је Јеремија Ј, један од учесника протеста.

– Нећемо овакву Србију. Хоћемо бољу будућност, посао у свом граду, веће плате. Професори су очекивали да им плата буде већа, а не мања – одговарали су остали учесници на питања зашто протестују.

Чачанске студенте и средњошколце подржао је и кандидат на председничким изборима Бошко Обрадовић.

– Моја обавеза је да будем уз своју децу. Моје три ћерке су на протесту и морам да их подржим. Не желим да злоупотребим овај скуп, а млади не би требало да дозволе да било ко то учини. Био сам једно време са њима и повукао сам се. Ово је нова клица бунта против актуелне власти и честитам омладини – изјавио је Обрадовић.

Протестни скуп у Чачку трајао је нешто мање од сат времена и прошао је без инцидената. Један од организатора је Покрет српске омладинe. Млади су се углавном спонтано окупили, највише захваљујући комуникацији на друштвеним мрежама.

Слични скупови данас ће бити одржани у још неколико градова у Србији.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.