Aktuelno Društvo

ПРОТЕКЛЕ СУБОТЕ У КОШУТЊАКУ НОВА АКЦИЈА

“МОРАВА ЈЕ НАШЕ ДВОРИШТЕ”

И протеклог викенда у насељу Кошутњак било је веома радно, а није фалило ни доброг расположења. Мештани овог дела Чачка наставили су велику акцију, коју су започели пре двадесетак дана, а крајњи циљ им је да потпуно уреде обалу Западне Мораве у свом насељу. Око поднева на терену смо затекли Горана, Млађа, Аца, Милку, Дејана, Сању, Влада, Цецу, Милоша, Филипа, Миру, Милу, Верана, Бобана… Међу њима је неколико веома младих људи, средњошколаца. Како су нам рекли, док су одмарали уз пиће и домаће послужење, током целог дана смењивале су се групе акцијаша. После подне очекивала се “друга смена”, односно они који су пре подне били на послу.

Велику помоћ прошле суботе, 21. априла, кошутњачки акцијаши добили су од припадника Цивилне заштите Чачка, који су, на челу са својим шефом Братиславом Зечевићем, од раног јутра добро “засукали рукаве”, тако да је за један дан урађен посао вредан сваке похвале. Акцију су подржали механизација и радници ЈКП “Комуналац”, који су одвезли два контејнера смећа, грања и корова, исеченог из приобаља, а и из самог корита реке.

– Јединствени смо од самог почетка, јер желимо да наше насеље буде пример како се уз ангажовање свих може живети у много лепшем окружењу. Почели смо са уређењем спортских терена, градског бедема, а сада смо спојили овај део са градском плажом. Циљ је да уредимо “скакаоницу”, која је некада била популарно купалиште. Хоћемо да овај део обале то опет постане. Јер Морава је наше двориште. Веома смо захвални градском руководсту на подршци… Људи из Цивилне заштите тримерима су покосили траву, помогли су да потпуно искрчимо преостало шибље, да извучемо дебела стабла, раније посечена на веома неприступачном терену… Велики део посла је урађен. Оно што смо могли, завршили смо, а надамо се да ћемо у наредном периоду, опет уз помоћ механизације јавних предузећа, изравнати терен – сложни су у Кошутњаку.

Приликом једне недавне акције у приобаљу је “искрсла” цев кишне канализације, која је од ко зна када била затрпана, па самим тим није ни била у функцији. Мештани су откопали цев и пријавили надлежнима у граду, а очекују да ће ускоро цев бити настављена до саме реке и затрпана, како би они потпуно изравнали терен и уредили простор, који желе да претворе у излетиште…

В. Т.

Цео текст у наредном броју “Чачанског гласа”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.