Aktuelno

Награда за “Пчеличино” издање “Овчарско-кабларска бајка” Раше Попова

Овогодишњи 23. Међународни салон књига у Новом Саду одржаће се од 6. до 12. марта на Новосадском сајму.

Први пут ове године издавачи су конкурисали за новоустановљену награду „Душан Радовић” за најбољу књигу за децу и младе. У категорији од 16 наслова, жири у саставу Душан Поп Ђурђев, Мирослав Алексић и Драгутин Бег донео је одлуку да награду додели књижевнику Раши Попову за књигу „Овчарско-кабларска бајка” у издању Издавачке куће “Пчелица”.

pcelica

„У времену краха свих могућих етичких принципа на којима је свет почивао, појава оваквих књига за децу и младе читаоце један је од добрих начина да се најмлађима укаже на неке традиционалне вредности којима ћемо се кад-тад, као људи, морати вратити”, наводи се у образложењу жирија.

“Овчарско-кабларска бајка” Раше Попова у издању “Пчелице”, која и сама битише на просторима чаробног крајолика Овчарско-кабларске клисуре, најлепши је поклон аутора издавачу, који је због тога имао посебну мотивацију у ликовном обликовању ове необичне приче традиционалним мотивима.

Чика Рашина књига подсећа на оданост, пожртвованост, пријатељство и љубав као покретачку снагу која побеђује све препреке. Ова модерна бајка допуњена бајковитим илустрацијама Младена Анђелковића, пренеће вас у српски средњевековни простор Овчара и Каблара и вратити веру у добро, као победничку снагу, директно упућујући на основне моралне вредности и начела.

Свечано уручење награде одржаће се 8. марта у 12 часова на бини „Лаза Костић” у хали Мастер Новосадског сајма.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.