Aktuelno Grad

НЕМА ЗНАЧАЈНОГ ПОРАСТА ВОДОСТАЈА + ВИДЕО

На рекама првог и другог реда које протичу кроз Чачак уочен је благи пораст водостаја, али за сада нема опасности од изливања и плављења, рекао је данас начелник Штаба за ванредне ситуације Братислав Зечевић.
Он је након седнице Штаба рекао да је донет закључак о могућности ангажовања фирми које имају неопходну механизацију за заштиту и спасавање.


Екипе Штаба за ванрене ситуације, Цивилне заштите и јавних предузећа од суботе су на терену и санирају се најкритичнија места како не би дошло до плављења услед најављених обилних падавина.
– У Парменцу је прочишћен канал у дужини од 120 метара. Такође, почишћена су два пропуста на Лозничкој реци, канал у Заблаћу, Кулиновачки и Стевовића поток – рекао је Зачевић.

Према његовим речима, у протеклих протеклих неколико дана постављено је око 700 џакова са песком, и то код хале у Атеници, Улици 66, Месној заједници Свети Сава, додајући да ће бити спремно још толико џакова.
– Током дана настављамо затварање обала Трнавске реке, пошто су их мештани претходно пробили, како би краћим путем дошли до својих њива – истакао је Зечевић.
Он је апеловао на мештане да прочисте канале испред својих кућа, додајући да на градском подручју екипе чисте решетке и сливнике.
Зечевић каже да се не може ослонити на најаве Републичког хидрометеоролошког завода.
-Према најавама, у недељу је на територији Чачка требали да имамо око 20 литара кише по метру квадратном, затим у понедељак и уторак око 40 литара. У недељу готово да нисмо имали кап кише, а синоћ је пала нека озбиљнија количина – истакао је Зечевић.
Зечевић је рекао да Чачак не спада у групу градова и општина које су потенцијално удрожене.

ИЗВОР: АГЕНЦИЈА МНА,

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.