Aktuelno Obrazovanje

Нови 3D штампач у Машинско – саобраћајној школи

Машинско – саобрађајна школа недавно је поновљена са 3D штампачем, који ће умногоме олакшати наставу ученицима који похађају машинске предмете. Школа је 3D штампач добила као донацију од привредника, који није желео да се експонира у јавности, а његова вредност је око хиљаду евра.
Ђаци четвртог степена Машинско – сабраћајне школе похађају предмете три д моделирања. На основу модела које израђују, могу се генерисати цртежи, склопови, као и г кодови за машине са компјутерским управљањем. Најновији штампач, који од скоро поседује ова школа, врло је значајан у едукацији, јер ће ученицима помоћи да производе виртуелних програма и практично примене.


– Са овим штампачем можемо, тренутно само од пластике, да штампамо делове. Тако да ђаци могу да опипају све то штпо раде виртуелно у одговарајућим програмима. Наравно, проблем у машинствуи је увек 3D визија, а штампач ће управо помоћи ђацима да боље схвате оно што су већ урадили у витртуелним програмима – објашњава Драган Михаиловић, професор машинских предмета.
Поред, превасходно едукативног значаја, овај уређај може користи школи и да врши услуге штампања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.