Aktuelno Društvo

НОВО АНГАЖОВАЊЕ ЧЛАНОВА САВЕЗА СЛЕПИХ И СЛАБОВИДИХ

УСЛУГА МАСАЖЕ И КРЕАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ

 

01Међуопштинска организација Савеза слепих и слабовидих и ове године у оквиру јавних радова, захваљујући чачанској филијали Националне службе за запошљавање, пружа услугу стручне масаже. За овај програм, који је у просторијама Савеза у Драгачевској бр. 6 почео 1. маја и траје наредна четири месеца, ангажован је, као и претходних година, четворочлани тим, односно три физиотерапеута – Бранкица Лојковић, Ненад Даниловић и Јованка Драшкић и координаторка Божана Марковић.

За све заинтересоване масаже су и даље бесплатне, јер су накнаде за ангажовање обезбеђене преко Националне службе за запошљавање. Према речима координаторке Марковић, масери раде у две смене сваким радним даном од 9 до 18 часова, а већ сада влада велико интересовање, јер долазе многи који су ову услугу користили и у ранијем периоду. Третмани масаже се могу и заказати на бројеве телефона (032) 331 203 и 064 410 63 89.

– Радно искуство које смо до сада стекли, а ово је већ четврта година како смо ангажовани у оквиру јавних радова, веома је значајно, јер нам се овај период рачуна у радни стаж. Многи наши суграђани постали су сталне муштерије и њихове похвале су најбоља препорука и потврда да ово што радимо, има смисла- каже Божана.

02Поред овог програма, у истом објекту, уторком и четвртком, организоване су и радионице израде предмета од глине и папира. Овај пројекат, који се спроводи у сарадњи са Удружењем ”Босиљак”, као и часове енглеског језика за чланове Савеза, финансира Општина Лучани. Ивана Радуловић, координаторка ових програма, каже да ће радионице трајати два месеца и да су чланови Савеза веома заинтересовани за њих.

Удружење слепих и слабовидих има више од 300 чланова у Моравичком округу, од којих су око 190 из Чачка.

В. Т.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.