Aktuelno Grad

ОТВАРАЊЕМ „ЛИДЛА“ МОГУЋЕ ЗАПОСЛЕЊЕ ЗА ОКО 50 ЧАЧАНА

Отварањем продавнице „Лидл“ у Чачку, заказано за 14. март, Чачанима се поред богате понуде, нуди и око 50 нових радних места, изјавио је за „Чачaнски глас“ градоначелник Чачка Милун Тодоровић, напомињући да је конкурс за нова радна места већ оглашен на њиховом сајту. Комплетну инвестицију, вредну око четири милиона евра, финасирала је ова компанија, док је Град Чачак уложио у инфраструктурно реновирање овог дела старе индустријске зоне.


Градоначелник напомиње да су инфраструктурне санације тог дела града већ била планиране, али су ипак утицале да локација коју су одабрали Немци буде апсолутно спремна за иградњу објекта.
– Подвожњак је увек био у води, чак и после мање кише,тако да смо уградили нове пумпе, две решетке, прибавили агрегат да та вода може да се црпи у Мораву. То је важно и за „Лидл“, али и за све наше суграђане који живе у том делу града – рекао је Тодоровић.
Како је истакао градоначелник, поред запошљавања наших суграђана, велики бенефит и добит за све нас је и конкуренција, пре свега у малопродаји и „више од 350 домаћих добављача који или под својим брендом или под брендом „Лидла“ такође су на рафовима овог малопродавца“.
Отварање „Лидла“ у марту, можда је само почетак инвестирања ове компаније у Моравички округ, јер, како је нагласио градоначелник, иако су, за сада у питању само преговори, ова компанија је заинтеросавана за отварање још продавница у нашем крају.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.