Društvo

Парастос за ђенерала

САОПШТЕЊЕ НОВЕ СРБИЈЕ

У организацији Четничког покрета у недељу, 16. јула, на Равној Гори је одржан парастос ђенералу Дражи Михаиловићу. Парастосу је присуствовао и председник Нове Србије Велимир Илић који је подсетио окупљене на живот и дело српског ђенерала и његову борбу за Србију у Другом светском рату.

У Ивањици је истим поводом, у организацији Равногорског покрета, у понедељак, 17. јула, одржано окупљање на коме је присуствовао председник Нове Србије.

слика 3

Присталице Драже Михаиловића састале су се испред Чичиног дома, чију је реконструкцију помогла Нова Србија. Велимир Илић је обраћајући се окупљенима казао да је Србији потребно помирење и јединство свих оних који су следбеници српског ђенерала и да поделе не доносе ништа добро, посебно међу онима који поштују лик и дело Драже Михаиловића, који је био симбол одбране српског народа у Другом светском рату.

сл 4

Обраћају ћи се окупљенима Велимир Илић је поновио опредељење за уједињењем свих партиотски оријентисаних грађана и политичких странака, да би се зауставила морална и материјална пропаст Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.