Aktuelno Sport

ПИОНИРИ “БОРЦА“ У БОРБИ ЗА ПЛАСМАН МЕЂУ НАЈБОЉЕ ЕКИПЕ У СРБИЈИ

 

Милош Пејановић, Марко Ивановић и Ђорђе Ћурчић

У хали крај Мораве, од 15. до 17. априла, биће одржан полуфинални турнир кошаркашког Првенства Србије за пионире, играчи до 15 година. Екипа “Борца“ је завршила Међурегионалну лигу на првом месту, без пораза, и тако се пласирала на овај турнир на коме ће учествовати и “Партизан НИС“, нишки “Нибак“ и новосадска “Војводина“.

  • Ми смо прихватили понуду Кошаркашког савеза Србије да организујемо овај турнир, јер смо имали обавезу према тренеру и играчима овог тима због свега онога што су урадили у овој сезони. Мислим да ћемо се представити онако како доликује клубу, граду и региону и да ће све протећи у најбољем реду – изразио је своја очекивања, када је у питању организација, спортски директор КК “Борац“ Марко Ивановић, подсећајући да је клуб конкурисао и за домаћинство завршног турнира у јуниорској конкуренцији, али ће он бити организован у Београду.

Турнирски систем такмичења је нешто сасвим друго од лигашког и он све играче посебно оптерећује, али сви очекују да ће млади чачански кошаркаши показати онај квалитет који их је красио током Регионалне лиге и да ће успети да освоје једно од прва два места, која их воде на финални турнир. Међутим, у Чачак долазе екипе, осим “Партизан НИС-а“, о којима се не зна скоро ништа.

  • “Партизан НИС“ спада међу најквалитеније тимове у земљи иако је у београдској групи био тек четврти. Ту екипу смо мало упознали на мини Купу у Нишу, на коме су они били други, а ми трећи, па ћемо се за њих спремати, док су нам “Нибак“ и “Војводина“ тотална непознаница. Не оптерећујемо децу са пласманом. Оно што су урадили на турниру у Нишу и током лиге је сасвим довољно и ми смо тиме задовољни, а пласман на завршни турнир би представљао круну ове сезоне – покушава да скине притисак са својих играча тренер Милош Пејановић.

Сва три дана утакмице ће почињати у истим терминима. Прва од 13, а друга од 15:15 часова. “Борац“ ће све своје мечеве играти у другом термину, а у првом сусрету, у понедељак, састаје се са “Партизан НИС-ом“, у уторак игра против “Нибака“, док је последњег дана противник “Војводина“.

  • Ми се за овај турнир спремамо као и за сваку другу утакмицу. Тренинзи су јаки, атмосфера у тиму је добра и спремно дочекујемо ове три утакмице које су пред нама – изјавио је Ђорђе Ћурчић, капитен екипе.

Фото: Лејча. Пионири “Борца“

 

Ово је сјајна прилика да наши љубитељи спорта на делу виде најбоље чачанске младе кошаркаше и зато их из клуба позивају да у халу “Борац“ дођу у што већем броју и овом тиму пруже неопходну подршку.

В. Д.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.