Obrazovanje

Позив за пријаву на програм „Млади професионалци“ у УНЕСКО

Отворен је позив за пријаву на ПРОГРАМ МЛАДИ ПРОФЕСИОНАЛЦИ У УНЕСКО-у за грађане Републике Србије, а који ће пружити прилику младим професионалцима да прошире своје знање о УНЕСКО-у, УН систему и да стекну битна знања о администрацији УНЕСКО-а и УНЕСКО-ве надлежности.

Ако имате до 32 године и универзитетски сте образовани, ово је прилика да започните своју каријеру као стажиста у некој од канцеларија УНЕСКО-а широм света, у трајању од годину дана са могућношћу продужења уговора.

Кандидати из Републике Србије, који су заинтересовани за овај програм, треба да задовољавају следеће критеријуме:

1. Да су закључно са 31. децембром 2018. године навршили максимално 32 године (нисурођени пре 1.јануара 1986. године)

2. Имају завршене мастер или докторске студијеили им је главно поље студирања из области образовања, културе, природних наука, друштвено –хуманистичких наука, односно области које су повезане са менаџментом и администрацијом међународних организација.

3.Одлично знају енглески или француски језик, док је познавање оба језикадодатна предност.

Изабрани кандидати ће бити ангажовани уговором у трајању од једне године на позицијама које могу бити у седишту УНЕСКО-а у Паризу, или у једној од подручних канцеларија УНЕСКО-а, а са могућношћу продужења уговора.

Заинтересовани кандидати треба да доставе биографију (обавезно на енглеском језику, до две стране) и мотивационо писмо (обавезно на енглеском језику, до једне стране) Комисији Републике Србије за сарадњу са УНЕСКО, на адресу serbiaunesconatcom@mfa.rs и nemanja.grbic@mfa.rs.

Рок за достављање пријава је 7. јул 2018. године.

Селекцију 15 кандидата на националном нивоу извршиће Комисија за УНЕСКО и имена тако одабраних кандидата послати УНЕСКО-у, који доноси коначну одлуку.

За више информација, обавештење о програму доступно је и на: http://www.unesco.org/new/en/member-states/resources/the-young-professionals-programme-ypp/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.