Aktuelno Grad

ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА УЛИЦЕ ВЕСЕЛИНА МИЛИКИЋА

После вишемесечне најаве, у среду је почела реконструкција Улице Веселина Миликића. У првој фази радова, за саобраћај ће бити затворен део улице Веселина Миликића од Градског бедема до Учитељске улице. План је да радови буду завршени у наредних 80 дана.

Према речима помоћнинк градоначелника Милана Бојовића планирано је проширење тротоара за пешаке са стране Градског парка и повећан број паркинг места. Након реконструкције, засадиће се нова стабла на место посечених, а биће постављена и нова расвета.

  • Имаћемо 135 паркинг места, од којих ће осам паркинг места бити испред Дома здравља за особе са инвалидитетом. Поред тротоара ширине 1,70 метара и пакринг места у ширини од пет метара, биће обележени пешачки прелази на свим излазима из Градског парка – рекао је Бојовић.

Он је овом приликом одговорио на критике због сужења улице, истичући да су надлежни утврдили неопходну ширину коловоза од 6,5 метара, који неће изазивати загушења у саобраћају у овој и околним улицама.

Реконструкцију и адаптацију улице финансирају Министарство привреде и Град Чачак са 33 милиона динара, од чега је из локалне касе издвојено 19 милиона динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.