Aktuelno Društvo Grad

ПОЧИЊЕ ЧИШЋЕЊЕ КОРИТА ЛОКАЛНИХ РЕКА

СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

stabНа седници Градског штаба за ванредне ситуације одлучено је да од наредне седмице јединице Цивилне заштите опште намене започну чишћење речних корита, а у циљу превентивних мера заштите од поплава. Како је најављено, у наредна два месеца крчиће се растиње око Атеничке реке, Лупњаче и Лозничке реке, у ширини од два метра са обе стране. Братислав Зечевић, руководилац Групе за безбедност и одбрану у Градкој управи, рекао је да ће посечена дрва бити донирана вртићу “Мали капетан” за огрев.

B Zecevic
Братислав Зечевић, руководилац Групе за безбедност и одбрану

– Неће се радити цео водоток, већ у делу где су реке укорићене, како не би дошло до оштећења бетонских плоча. Атеничка река чистиће се од гробља до улива у Западну Мораву, а корита Лупњаче и Лозничке реке на градском подручју. Подршку јединицама ЦЗ пружиће градска јавна предузећа – рекао је Зечевић и додао да је, преко председника савета месних заједница, упућен позив мештанима да се у укључе акцију.

Због веома високих температура и великог ризика од пожара, ГШ је такође апеловао на грађане да не пале ватру на отвореном. Само у четвртак, 29. јуна, ватрогасци су имали 28 интервенција на територији Моравичког округа. Професор др Радош Павловић, заменик градоначелника Чачка, посебно је позвао мештане са сеоског подручја да обрате пажњу на превентивне мере како би се избегле велике штете.

R Pavlovic
Професор др Радош Павловић, заменик градоначелника Чачка

– Комунална полиција је надлежна и обилази терен, али не може свуда да изврши контролу. Зато морамо наставити да апелујемо, да сви воде рачуна, како не би дошло до пожара, јер су велике штете биле у претходном периоду – рекао је заменик градоначелника.

На петој седници Градског штаба за ванредне ситуације пет повереника и заменика у јединицама ЦЗ (Ђорђе Марковић, Ненад Николић, Филип Алемпијевић, Стеван Ћирић и Сања Ћендић), разрешени су дужности, а уместо њих су изабрани Младен Вујичић, Предраг Кузмановић, Ирена Јелесијевић, Стефан Живковић и Драган Басарић. Према речима Братислава Зечевића, разрешени су повереници, који се нису одазивали на позиве да учествују у обуци коју је пре десет дана одржао МУП СВС Национални тренинг центар.

В. Т.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.