Aktuelno Društvo

ПОЈАЧАН РАД СЕКТОРА ЗА НАПЛАТУ ПУТАРИНЕ ТОКОМ ПРАЗНИКА

Као и свих претходних година интензивиран је рад на наплатним станицама, сви канали за наплату путарине и дистрибуцију картица су у функцији 24 часа дневно без минута паузe, повећан је број инкасаната како би обезбедили несметан пролазак возила услед појачаног саобраћаја на аутопутевима у Републици Србији.
ЈП „Путеви Србије“ је на видљивим местима у зони наплатних станица, поставило обавештења возачима на српском, енглеском, немачком и турском језику да припреме тачан износ новца за плаћање путарине, а све у циљу спречавања застоја.

Најбржи пролазак кроз наплатне станице омогућава електронска наплата путарине (ЕНП), јер значајно скраћује време путовања и омогућава возилима пролазак кроз наплатне станице без заустављања, а уједно представља и јефтинији вид плаћања путарине, јер се одобравају различити попусти.

У систему тренутно има преко 282000 корисника уређаја за ЕНП и њихов број се сваке године повећава. Сваки трећи учесник у саобраћају који пролази кроз наплатне станице плаћа путарину електронским путем.

Продаја и допуна уређаја за ЕНП врши се на 174 продајних местa ЈП „Путеви Србије“ и овлашћених дистрибутера, која су распоређена дуж свих деоница ауто-путева у Србији, на граничним прелазима и у свим већим градовима. На свим продајним местима, може се извршити допуна и остварити различити попусти, у зависности од количине уплаћених средстава.
Списак дистрибутивних места за продају и допуну уређаја за ЕНП можете преузети са интернет презентације ЈП „Путеви Србије“, линк http://www.putevi-srbije.rs/images/pdf/zahtevi/Spisak-distributivnih-mesta-za-prodaju-i-dopunu-uredjaja-za-ENP.pdf

ЈП „Путеви Србије“ омогућило је учесницима у саобраћају да се путем портала на аутопутевима и апликације за мобилне телефоне ЈП „Путеви Србије“ информишу о евентуалним задржавањима на наплатним станицама, прекидима саобраћаја, стању коловоза, временским приликама и другим неопходним информацијама.
ЈП ,,Путеви Србије“ апелује на све учеснике у саобраћају да буду посебно опрезни и поштују ограничења брзине и да прилагоде брзину кретања условима на путу.
ЈП „Путеви Србије“ свим учесницима у саобраћају жели Срећну Нову годину и Божићне празнике!

ЈП „Путеви Србије“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.