Obrazovanje

Предности размене знања и студената

На Високој школи техничких струковних студија (ВШТСС) у Чачку ових дана су боравили гостујући професори са Крита. Јуче су одржали предавање о обновљивим изворима енергије. Говорили су др Емануел Карапидакис, ванредни професор одсека за електротехнику и др Анастасиа Катсамаки, лаборант и наставник одсека за заштиту животне средине и инжењерства за природне ресурсе.

Предавачи су представили студијске програме своје школе и нагласили да су отворени за све студенте Високе школе из Чачка, који желе тамо да похађају наставу, полажу испите током семестра, или да наставе школовање на постдипломским студијама.

Професор Карапидакис изјавио је да на основу вишегодишњег искуства у међународној сарадњи, одмах може да уочи велики потенцијал у сарадњи две високошколске установе , посебно из области електроенергетике и елекротехнике. Похвалио је и љубазност и отвореност за сарадњу својих домаћина.

У име домаћина, присутне је поздравио професор др Драган Брајовић, директор ВШТСС, који је истакао да је овакав вид сарадње одличан начин да се школе покажу у пуном светлу и размене знања професора Србије и Грчке. За чачанску школу је посебно важно да су ових дана професорке Наташа Гојгић и Ивана Крсмановић успешно одржале предавање на Технолошком образовном институту из области електронског пословања и методике наставе страног језика. Студенти ВШТСС Милош Савковић и Никола Аврамовић тренутно похађају наставу на Криту у летњем семестру школске 2017/18.

Предавачи су представили студијске програме своје школе и нагласили да су отворени за све студенте из Високе школе из Чачка, који желе тамо да похађају наставу, полажу испите током семестра, или да наставе школовање на постдипломским студијама.

Коресподенцију је водила мастер филолог Весна Петровић, предавач енглеског језика на Високој школи у Чачку.

Технолошки образовни институт на Криту је државна установа која има више од 14.500 студената и сарађује са 120 универзитета у Европи. Сарадња са Високом школом техничких струковних студија остварена је реализацијом ЕРАСМУС плус програма за међународну сарадњу и размену наставног особља и студената.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.