Društvo

ПРЕМИЈЕРНО ПРИКАЗАН ФИЛМ О ВЕЧИТОМ ДЕЧАКУ

„Влада је био музичка снага која је обележила животе многих генерација!“
Дугоочекивани филм о чувеном Идолу и култном музичару Влади Дивљану – „Небеска тема“, сценаристе и редитеља Младена Матичевића, премијерно је приказан у београдском Сава центру.
Пре пројекције, Срђан Гиле Гојковић, лидер састава Електрични оргазам, за Тањуг је изјавио да је Дивљан један од најзначајнијих аутора поп музике свих времена.

„Влада је био неприкосновени вођа Идола, музичка снага која је обележила животе многих генерација. Верујем да ће нека нова генерација успоставити креативни миље у којем ће стварати музику као што смо то радили ми, нарочито Влада Дивљан“, рекао је Гиле.
Зденко Колар, басиста култне новоталасне групе ВИС Идоли, подсетио је да су он и Влада Дивљан били комшије.

„Делио нас је само зид, а ми смо делили све. Влада је био мој пријатељ и музички ‘Прока проналазач’ новог таласа у Београду“, рекао је Колар.

Филм „Небеска тема“ сниман је на локацијама у Београду, Загребу, Бечу, Ровињу и на Брачу.

У филму учествују пријатељи, сарадници и поштоваоци Владе Дивљана и његовог стваралаштва: Дарко Рундек, Момчило Бајагић Бајага, Светозар Цветковић, Зденко Колар, Срђан Шапер, Александар Шандоров, Горанка Матић, Дина Дивљан, Бојана Вунтуришевић, Дубравка Марковић и чланови бенда Љетно кино.

ИЗВОР: Б92

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.