Aktuelno Društvo

ПРОЈЕКАТ „ЗАЈЕДНО ЗА ДЕЦУ ЧАЧКА“

Предшколскa установa „Моје детињство“

ПРОЈЕКАТ „ЗАЈЕДНО ЗА ДЕЦУ ЧАЧКА“

Представници Предшколске установе „Моје детињство“ су на конференцији за новинаре, одржаној у уторак, подестили на циљеве и резултате пројекта „Заједно за децу Чачка“, који се реализује до августа. Најављене су и две трибине, у марту и априлу, у оквиру којих би шира локална заједница требало да се упозна са значајем укључивања деце из осетљивих група у васпитно – образовни систем.


Реализацијом пројекта „Заједно за децу Чачка“ промовише се разумевање, поштовање и прихватање различитости код деце предшколског и школског узраста, а посебно према осетљивим категоријама. Трибине су усмерене широј заједници да се упозна како на правилан начин укључити децу из осетљивих категорија у васпитно образовни систем, истакла је Сузана Симеуновић, директорка ПУ „Моје детињство“.
За успешну реализацију овог пројекта, неопходни су стручњаци који на најбољи начин могу помоћи деци са сметњама у развоју, зато предшколска установа сарађује са Центром за психолошку и дефектолошку помоћ „Раскршће“. Маријана Ђукић, логопед сматра да је потребно објаснити како се препознају развојни поремећаји код деце и на који начин им најбоље пружити подршку.
Захваљујући пројекту, запослени ће имати прилику за едукацију како повећати доступност квалитетних програма свој деци и на који начин утицати на свеобухватни развој уз уважавање различитости.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.