Aktuelno Grad

ПУЗОВИЋ: „СРБИЈАВОДЕ“ САНИРАЈУ БЕДЕМЕ НА РЕЧНИМ КОРИТИМА (ВИДЕО)

Након поплава 2014. и 2016. године, Влада Републике Србије одваја средства за заштиту насељених подручја, али и пољопривредних површина. Током ових катастрофа, укупна штета у пољопривреди у нашем греаду износила је 220 милиона динара. Једно од угрожених подручја, део Заблаћа поред Западне Мораве, где је 1.000 хектара под пољопривредном производњом, за неколико дана биће потпуно безбедано, обећао је директор „Србијавода“ Горан Пузовић, који је данас био на локалитету где се изводе радови, који су започети пре два месеца. Биће обезбеђена средства и за заштиту низводног дела, тако да би до јесени требало да буде потпуно заштићено подручје око овог дела Западне Мораве.

ТВ ТЕЛЕМАРК

Како је рекао директор Србијавода, ово јавно предузеће ће заједно са Владом обезбедити још неколико најкритичнијих тачака у Чачку. За месец и по дана, очекује се да Град заврши техничку документацију и одмах накох тога Србијаводе почеће и изградњу заштитног зида код Борчеве хале. Средства за те намене су обезбеђена, тако да се очекује да Борчева хала до јесени буде заштићена од могућих поплава. Србијаводе учествоваће и у изградњи канала Парменац – Катрга, за шта се очекује расписивање тендера до краја године.

Заједно са Владом Републике Србије, а средстивам из кредита Светске банке, Србијаводе ће заштити и подручје око реке Чемернице. Очекује се да техничка документација, као и издавање грађевинске дозволе буду завршени до септембра, када би могли почети радови на једној од најкритичнијих тачака у нашем граду.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.