Aktuelno Društvo

ПЧЕЛИЦА НА 55. МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ИЗДАВАШТВА ЗА ДЕЦУ У БОЛОЊИ

Сваког пролећа Болоња је место окупљања посленика из области издаваштва за децу и прилика за размену идеја и пројеката.
Најпрестижнији сајам дечјег издаваштва у Болоњи одржава се ове године 55. пут и трајаће од 26. до 29. марта. Импозантна цифра од преко 26 хиљада пријављених посетилаца и преко 1200 излагача из 98 земаља света, који ће представљати своја издања у 6 сајамских хала, довољан су разлог за понос Пчелице што се пети пут за редом налази у таквом друштву.


Пчелица ће на сајму у Болоњи и ове године имати прилику да својим старим, али и новим партнерима представи део свог издавачког програма намењеног пласирању на инострано тржиште. Међу новим издањима која Пчелица истиче у први план су: четири радне свеске за почетно упознавање са математичким појмовима – Клуб малих математичара, две сликовнице едиције У замкама виртуелног света, два нова наслова из серијала о Арчију и Дори, Марија Терезија, једина царица хабзбуршке монархије – нови наслов едиције Дивови прошлости, али и неколико целовитих издања Пчеличиних популарних едиција, као што су Пријатељи из саване и Мале књиге о великим људима.
Уз састанке са најпознатијим светским издавачима литературе за децу од којих је Пчелица откупила лиценце за многа своја популарна издања, овај издавач имаће прилику да своја издања представи својим старим партнерима из Турске, Кине, Пољске, Словеније, Бугарске, Италије, Чешке, Исланда и других земаља у којима се већ читају Пчеличина издања, али и потенцијално новим из Аустралије, Јапана, Јужне Кореје, Русије, Литваније, Шпаније, Грузије, Велике Британије, уз наду за остваривање нових пословних контаката и проширење тржишта ван граница наше земље, али и Европе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.