Aktuelno Grad

РАДИЛОЗИ ПРОСЛАВИЛИ СВЕТОГ ЛУКУ

Радилози, радиолошки техничари, као и техничари нуклеарне медицине из целе Србије, своју славу Светог Луку, заштитника лекара и фармацеута, болница и апотека, прославили су ове године на Одељењу радиологије чачанске Болнице. Била је то прилика да запослени у Служби размене искуства са колегама из целе Србије о условима и методологији рада у једној од најважнијих грана медицине.


У намери да укажу на своје проблеме ипотребе, радиолошки техничари И техничари нуклеарне медицине издвојили су се деведесетих година из Савеза здравствених радника Србије у засебно Удружење. Њиме тренутно председава техничар из колектива чачанске радиолошке службе, Ђорђе Ружичић, који истиче да су суштински циљеви Удружења континуирано подизање стандарда радиолошких прегледа и стварање што бољих услова, и за пацијенте, и за запослене на радиологији.
– Прошле године смо славили 25 година постојања и то је показатељ да смо урадили праву ствар. Покренули смо и стручни часопис „Радиоактив“, који издајемо већ две године. Имамо сарадњу са еминентним професорима, који држе предавања на нашим конгресима и спроводимо континуирану медицинску едукацију – рекао је Ружичић.
Начелница Службе радиологије др Биљана Вучетић је подсетила на значај радиологије, као медицинске гране, коју, како је рекла, не зову џабе краљица медицине. У Служби радиологије Опште болнице у Чачку запослена су 44 лица, од тога десет лекара, а остало су виши радиолошки техничари и сестре. Одељење располаже са два ултразвучна апарата, два мултислајсна скенера, а са поносом се истиче ннова ангио сала, отворена у децембру прошле године, у којој је само протекле седмице на дневном нивоу урађено по шест хитних интервенција.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.