Društvo

Радионица о родно заснованом насиљу за дечаке

У четвртак, 21.12.2017. са почетком у 10 часова у Омладинском клубу Чачак се одржава радионици о родно заснованом насиљу за дечаке/момке.
Центар Е8 и Буди мушко клуб Чачак организују радионицу о темама насиља и родно заснованог насиља у Омладинском клубу у Чачку и овом приликом позивамо све заинтересоване ученике, младиће узраста од 14 до 19 година да се пријаве за учешће на тренингу.


Овакви тренинзи представљају интерактивне обуке које се организују у неформалном окружењу коришћењем метода вршњачке едукације. Тренинг се састоји од едукативних радионица које се баве темама као што су: насиље, род и пол, родне улоге, сексуално насиље, етикетирање, моћ и односи, изражавање властитих осећања и друге. Ригидне родне улоге и друштвене норме често идеализују различите форме понашања које доводе младе у ризик, те је увођење родних улога у приступ превенцији насиља међу младима важно јер показује да је насилно понашање стечено и да се стога може променити.
„Буди Мушко“ клуб на локалу има за циљ да осмишљава, планира и реализује јавне акције које имају за циљ даље ширење и промовисање основних вредности, идеја и порука о борби против насиља, родној равноправности и здравим стиловима живота.
Радионицу води Немања Милошевић
Како се пријавити?
Попуњену пријаву послати на е-адресу kzm.cacak.ler@gmail.com, путем поруке на Facebook страници Канцеларије за младе или доћи лично у Канцеларију.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.