Aktuelno Društvo

РАДОСТ ПОКЛАЊАЊА – ОСМЕХ И СРЕЋА НА ЛИЦИМА ДРУГИХ

НОВОГОДИШЊИ ПАКЕТИЋИ И ЖУРКА У “ЗРАЧКУ”

РАДОСТ ПОКЛАЊАЊА – ОСМЕХ И СРЕЋА НА ЛИЦИМА ДРУГИХ

 

 

И пред ове новогодишње празнике, у “Зрачку” је било разиграно, распевано и радосно. Јуче је традиционално одржана новогодишња журка уз музику и песму “Арене бенда”, чачанске групе која већ три године поклања прави концерт за кориснике. Установа за дневни боравак деце, младих и одраслих са сметњама у развоју и локално Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама, захваљујући помоћи донатора и сарадника и ове године обрадовали су кориснике и новогодишиме пакетићима.

Радојица Струњаш

Радојица Струњаш, секретар Удружења, рекао је да су ово лепи догађаји за децу и одрасле у “Зрачку”, којих се они сећају целе године.

– Ову акцију традиционално организујемо за кориснике “Зрачка” и ученике ШОСО “1. новембар”. Обезбедили смо око 200 поклона и велико је задовољство да им на овај начин улепшамо празнике. Мотив за све што радимо је да на њиховим лицима видимо осмехе и срећу. То су све ситнице, али знам колико им значе овакве забаве и колико је све ово велико за њих – рекао је Струњаш, чија је сестра Радмила у “Зрачку”.

Милена Видановић је у име свих корисника рекла велико хвала за пакетиће и журку.

Арена бенд, увек радо у „Зрачку“

Новица Петровић вођа “Арене бенда” нагласио је да су наступи у “Зрачку” за све музичаре посебни, јер се ради са посебним емоцијама. Иако су за празнике доста ангажовани, за хуманитарни концерт увек нађу времена.

Мирјана Никетић Живковић, радни терапеут у Установи, поновила је да су корисници најсрећнији када су овакви догађаји, јер воле музику и дружење, а увек су весели када имају госте. Њихова радост је била још већа, јер су ту и поклони и новогодишњи празници. Иначе, у Установи „Зрачак“ има 75 пријављених корисника, а дневно долази око 50.

Радојица Струњаш је захвалио пријатељима и спонзорима који су помогли да се за све кориснике купе пакетићи. Фондација “Пријатељи у невољи” из Београда, Синдикат чачанске “Електродистрибуције”, “Дунав осигурање”, Агенција “Виза”, су стални донатори, као и “Арена бенд” који је постао већ део тима, а Струњаш је истакао да је велики број оних који повремено помажу Удружење и “Зрачак”, воленотера који су ту кад ког је потребна помоћ.

– Захваљујући великом одзиву, у акцији “Чеп за хендикеп” прикупљен је новац за инвалидска колица и ортопедска помагала за најмлађе кориснике – навео је Струњаш и додао да је у плану једна акција за помоћ вишечланој породици из Горачића, која живи у тешким условима.

Он је позвао и друге који желе да помогну на било који начин да се јаве Удружењу на бројеве телефона 032 332 903 и 066 5590 787 или путем мејла на адресу strunjas.rade@gmail.com.

Милена Видановић је, у име свих корисника, рекла велико хвала за пакетиће и журку.

– Концерт је био диван, певали смо и играли. Уживала сам, певали су скоро два сата. Сви смо били на ногама – пренела нам је неке своје утиске после журке Звездана Зоћевић, корисница “Зрачка”.

В. Т.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.