Sport

РАЗЛИКА У КЛАСИ

„Борац“ је синоћ у сјајном амбијенту пред 2.000 својих навијача савладао кошаркаше „АВ Охрида“ са 100:71 (34:23; 20:15; 28:23; 18:10). Од самог старта гостима је показано да су без шанси у овом мечу. Првих седам поена постигли су домаћи кошаркаши и та је предност током сусрета стално расла. Ниједном гости из Охрида нису успели да озбиљније угрозе вођство Чачана. Једино што им је пошло за руком да у периоду од 14. до 17. минута направе серију од 8:0 и да смање вођство „Борца“ на 44:33. Највећа предност остварена је у 39. минуту када је Бумбић постигао стоти поен за свој тим, резултат је у том тренутку био 100:69. У овом сусрету за „Борац“ је свој први наступ имао Милош Димић. Биће потребно извесно времена се он уигра, јер је свој последи меч одиграо у марту прошле године, али је сигурно да је „Борац“ у њему добио достојну замену за повређеног Мицића.

Тренер Бојић није био задовољан игром у одбрани у прве две четвртине. У наставку је подигнут ниво агресивности и све је било много боље, јер су уигравани неки елементи у игри који ће бити неопходни у мечу против „Приморске“. Свих 12 играча је играло вечерас, а кошеви су постигли: Бумбић 2, Поповић 6, Ђоковић 14, Пешаковић 12, Балабан 12, Прља 6, Димић 2, Стојадиновић 10, Гавриловић 7, Тодоровић 8, Чарапић 13, Мариновић 8.

После овог кола „Борац“ и „Приморска“ деле прву позицију на табели АБА 2 лиге, тако да је њихов сусрет у среду, 10. јануара, прави дерби првенства. Утакмица са Копранима почиње у 18 часова и то је још једна прилка да Чачани испуне халу крај Мораве до последњег места и помогну свом тиму да дође до важне победе над тимом који је директан конкурент у борби за пласман у доигравање.

                                                                                        Фото: Лејча                                                                                                               В. Д.

 

Оставите одговор