Aktuelno Sport

СВИ СМО “БОРАЦ“

На данашњи дан пре 50 година у хали крај Мораве одиграна је прва утакмица. Актери су били  кошаркаши “Борца“ и “Црвене звезде“. На иницијативу Удружења спортских новинара града Чачка, а под покровитељством Града Чачака овај јубилеј је обележен турниром под називом “СВИ СМО БОРАЦ“, који је окупио старије пионире из чачанских клубова: “Борца“, “Железничара“, “Младости“ и “Чачка 94“.

На церемонији свечаног отварања одата је пошта преминулим играчима “Борца“, који су 19. јануара 1969 одиграли меч против Београђана: Слободану Копривици Цоњи, Маринку Пурићу Машку, Мићу Видаковићу Видаку, Драгану Ђукићу Ђуки и Предрагу Катанићу Катанцу. Затим су присутним играчима тог тима: Мирку Дробњаку, Владимиру Андрићу, Садику Зејниловићу Диди и тренеру те екипе Александру Стефановићу, као и мериоцу времена на тој утакмици Душану Продановићу уручене плакете.

МИРКО ДРОБЊАК

ВЛАДИМИР АНДРИЋ

САДИК ЗЕЈНИЛОВИЋ – ДИДА

АЛЕКСАНДАР СТЕФАНОВИЋ – ПУШ

ДУШАН ПРОДАНОВИЋ

Из објективних разлога свечаности нису присуствовали: Радивоје Живковић Жил, Љубомир Радивојевић Кљампо и Радмило Мишовић.

Плакете су добили најстарији капитен “Борца“ професор Слободан Стефановић Бобо, један од оснивача “Борца“ професор др Миодраг Пантелић Јежо и навијач са најдужим стажом Слободан Милајац.

СЛОБОДАН СТЕФАНОВИЋ – БОБО

др МИОДРАГ ПАНТЕЛИЋ – ЈЕЖО

СЛОБОДАН МИЛАЈАЦ

Турнир је отворио Владе Милић, помоћник градоначелника Чачка. Поздрављајући присутне обећао је да ће се у реконструкцији хале укључити и локална самоуправа и да би она требало да почне најдаље до краја 2020.

Све екипе су, као успомену на овај дан добиле пехаре, а редоследа на турниру је следећи: 1. “Борац“, 2. “Железничар“, 3. “Младост“, 4. ‘Чачак 94“.

Председник Удружења спортских новинара града Чачка Предраг Ковачевић је капитену “Борца“ Данилу Радивојевићу предао победнички пехар.

Победничка екипа КК “Борац“.

В. Д.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.