Društvo

СРПСКА КАРТИЦА “ЦЕНА МИНУС ЗА 3+“ ОСВАЈА РУСИЈУ

Представници Покрета за децу „Три плус“ су почетак марта обележили веома важним радним састанцима, који су организовани током четвородневног боравка у Москви. У циљу реализације великог српског пројекта “Цена минус за 3+” и на подручју братске Русије, након разговора који су вођени у социјалној установи Руске православне цркве “Дом за маме”, представници Покрета за децу “Три плус” и руске организације “За живот” потисали су Меморандум о сарадњи, који предвиђа заједничку реализацију идеја базираних на доприносу бољем статусу породица са троје и више деце, као и размени искустава на примерима добре праксе једне и друге земље.

Меморандум су потписали председник Покрета за децу „Три плус“ Владица Гавриловић и председник руске организације „За живот“ Сергеј Чесноков. На обострано задовољство уговорених страна разматрана је и реализација картица „Цена минус за 3+“, намењена вишедетним породицама и у Русији.

Покрет за децу “Три плус” је реализовао пројекат “Цена минус за 3+” у 11 локалних самоуправа у Србији. Овим пројектом је предвиђено да све породице са троје и више деце поседују мултифункционалну картицу која им, поред бенефита у виду бројних бесплатних услуга и попуста, истовремено служи и као идетификациона картица на основу које добијају поклоне људи великог срца и тиме остварују уштеде у својим кућним буџетима.

– Својим активностима у Србији Покрет за децу „Три плус“ је за кратко време указао на суштину проблема пада наталитета и понудио могућа решења и алтернативу за своју земљу мерама које предлаже, од којих су неке примењиве и у Русији. Пројекат Покрета за децу „Три плус“ привукао је велику пажњу у Русији, као потпора мерама које се на предлог организације „За живот“ спроводе у нашој земљи. Активно учествујемо у активностима 59 центара институције „Дом за маме“, у сарадњи са Руском православном црквом. Учествујемо и у раду радних група државне комисије за наталитет и заштиту здравља деце, где у обе комисије имамо своје представнике – истакао је Сергеј Чесноков приликом потписивања Меморандума о сарадњи.

– Питање беле куге, као и статуса вишедетних породица, мора имати здрав темељ приступа овој проблематици и добру полазну основу, ојачану примерима удружења и организација, који у доброј мери мењају статистику ка порасту наталитета у својим земљама. Меморандум о сардањи српског покрета “Три плус” и руског удружења “За живот” представqа печат свестраном залагању за реализацију бројних планираних пројеката у Србији и Русији – истакао је Гавриловић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.