Sport

СТЕФАН ЈОКСИЋ ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

Конкуренција јача него икад. Учествовало је више од 650 такмичара из 51 земље. И у таквим околностима каратиста чачанског Борца и репрезентативац Србије Стефан Јоксић освојио је сребрну медаљу на 53. Европском шампионату у Новом Саду.

У појединачној конкуренцији до 67 килограма, у финалној борби, Јоксић је успео да предност противника 0:2 изједначи на 2:2, али је победа припала Uyguru Baraku из Турске, актуелном прваку Европе, који је први освојио поен.

До финала каратиста Борца стигао је победама против Бугарина Васила Ривовића (5:0), Грком Николасом Гидакосом (4:1), Данцем Лкасом Буск-Матијесеном (8:0), Азербејџанцем Туралом Агхаларзаде (3:2). У полуфиналу је савладао Аустријанца  Стефана Покорнија (5:2).

Осим појединачног успеха, Стефан је у одлучујућој борби савладао Агајева из Азербејџана (2:1), који је био првак Европе 12 пута и шест пута светски шампион, што је донело бронзану медаљу репрезентацији Србије.

Стефан Јоксић је већ годинама најстабилнији и најспремнији репрезентативац, тако да је овај резултат очекиван. Задовоqство је још веће, пошто је медаља освојена у Србији. Успех је дошао у право време, а његово сребро сија као злато. Али, без обзира на успех у Новом Саду, нема одмора. Стефан се припрема за Медитеранске игре које ће бити одржане од 22. до 24. јуна у Шпанији – најављује Славољуб Пипер, председник Карате федерације Србије.

Европски шампионат у Новом Саду одржан је од 9. до 13. маја.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.