Sport

Стефан Јоксић шампион Балкана

ЧАЧАНИ И СРБИ ПОТВРДИЛИ НАДМОЋ

Члан Карате клуба Борац Стефан Јоксић постао је првак Балкана у конкуренцији такмичара до 67 килограма. Пошто је добио свих шест борби, Стефан је проглашен најуспешнијим каратистом 19. Балканског првенства за сениоре. Титулу првака понела је и репрезентација Србије у укупном пласману, док су Хрвати били други, а Tурци трећи. Наши репрезентативци освојили су 11 медаља.

Балкански шампионат за сениоре у каратеу одржан је у Чачку, у хали Кошаркашког клуба Борац, 25. и 26. марта. Учествовали су каратисти из Хрватске, Бугарске, Турске, Румуније, Македоније, Црне Горе, Словеније, Кипра, Босне и Херцеговине, Албаније и Србије. Осим високих званичника Европске и Балканске карате федерације, Стјепана Челана и Есада Делихасана, на отварању овог такмичења присуствовали су Александар Шоштар, председник Спортског савеза Србије, као и представници Олимпијског комитета и Завода за спорт и медицину.

– Чачак је град велике спортске традиције и дао је врхунске спортисте у кошарци, фудбалу, каратеу… Од 2020. каратисти ће се такмичити и на Олимпијским играма у Јапану. Све похвале за организацију 19. Балканског шампионата. Организација оваквих догађаја је прилика да се свету покажемо у најбољем издању. Српски спортисти су одувек нa прави начин представљали своју земљу и народ – прокоментарисао је Александар Шоштар.

Поздрави за организаторе стигли су и од председника Светске карате федерације Антониа Етуерте Еспиноза који овога пута није могао да присуствују Шампионату. Пренео их је генерални секретар Европске и члан Борда Светске КФ Стјепан Челан.

Takmicenje

Дводневно такмичење најбољих балканских каратиста отворио је градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

– Од ове године „Златни појас Чачка“ је спортско такмичење од посебног значаја. Надамо се да ће наш град бити домаћин многих европских и светских такмичења – изјавио је Тодоровић.

Осим Карате клуба Борац, организација 19. Балканског сениорског првенства припала је и КФ Србије. Читав догађај суфинансирала је Градска управа Чачак. На челу Организационог комитета био је Миленко Костић, привредник из Чачка. Првенство Балкана одржано је у саставу 46. „Златног појаса“.

– Чачак је трећи карате центар у Србији, али те заслуге припадају и мојим претходницима Зорану Петровићу, који више није са нама, као и Симу Рајичићу, тренеру Карате клуба Борац – напоменуо је Славољуб Пипер. Осим водећих функција у чачанском клубу и Карате федерацији Србије, Пипер је и генерални секретар КФ Балкана.

Балкански шампионат није последње такмичење у каратеу које су српска Федерација и Борац организовали ове године у Чачку. У суботу, 8. априла, биће одржан Европски позивни карате турнир „Златни појас Чачка“. Учествоваће кадети, јуниори, млађи сениори и сениори из више европских и светских земаља.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.