Obrazovanje

СТРУКОВНЕ СТУДИЈЕ И ЗА УЧЕНИКЕ СА ЗАВРШЕНОМ ТРОГОДИШЊОМ СРЕДЊОМ ШКОЛОМ

НОВА ШАНСА ЗА УПИС ВИСОКЕ ШКОЛЕ ТЕХНИЧКИХ СТРУКОВНИХ СТУДИЈА

Пријемни испит 12. јула у 12 часова

После полагања пријемног испита, који је одржан 29. јуна, на Високој школи техничких струковних студија остало је око 100 слободних места. До тада нису могли да се пријаве ученици са завршеним трећим степеном. Али, накнадном одлуком Министрства просвете, науке и технолошког развоја и њима су омогућене струковне студије. Пријављивање кандидата са завршеном трогодишњом, као и четворогодишњом средњом школом почело је 2. и трајаће до 12. јула. У четвртак, 12. јула, у 12 часова биће одржан пријемни испит.

Данас, сутра и у петак упис бруцоша који су 29. јуна положили пријемни испит

 

– Претходних година су ученици са завршеним трећим степеном могли да уписују високе школе. Ипак, новији законски прописи им то нису омогућилу у школској 2018/19. Недостатак тих кандидата, осетио се и по броју слободних места. Тако је било до 29. јуна, када је накнадном одлуком ресорног министрства њима омогућен упис струковних студија. До 12. јула се могу пријавити сви кандидати са завршеном трогодишњом и четворогодишњом средњом школом. Примаћемо и пријаве свршених средњошколаца који су положили пријемне испите на другим високошколским установама. И они могу студирати о трошку државе – подсећа професор др Драган Брајовић, директор Високе школе техничких струковних студија.

У школској 2018/19. Висока школа техничких струковних студија у Чачку, издвојеном одељењу у Лазаревцу и консултативним центрима у Смедеревској Паланци и Малом Зворнику уписује 370 студената, 264 буџетских и 106 самофинансирајућих. Потенцијални бруцоши могу се определити за пет студијских програма, електротехника и рачунарство, информацине технологије, машинство и инжењерска информатика, графичка техника, производни и еколошки менаџмент.

Биће још честитања после 12. јула

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.