Aktuelno Sport

СЈАЈНЕ МЛАДЕ ОДБОЈКАШИЦЕ “БОРЦА“

Шампионска екипа из Љубљане са својим тренером Дејаном Јеревицом

Дани празника су иза нас. Многи спортисти су то време искористили за заслужени одмор, али било је и оних колектива који своје активности нису прекидали. Један од њих је и одбојкашки клуб “Борац“.

Последњег викенда 2018. у организацији овог клуба одржан је традиционални Новогодишњи турнир за млађе категорије на коме је учествовало 39 екипа из 20 градова. Међу њима биле су и одбојкашке наде из наших најбољих клубова: “Црвене звезде“’, “Визуре“, лајковачког “Железничара“, “Србијаке“ итд.

У најмлађој категорији, млађе пионирке, титулу је освојила екипа “Борац“ 1, друго место припало је “Србијанки“ 1, а трећа је била “Визура“ 1. Међу пиониркама најуспешнији је био тим “Србијанке“, док су другу и трећу позицију заузеле екипе “Борац“1 и “Борац“ 2. Код кадеткиња “Омладинац“ је први, друга је “Црвена звезда“, док је треће место припало екипи “Смеч 5 ред фокс“. Домаћи тим је заузео шесту позицију. У конкуренцији јуниорки још једно прво место за “Борац“, друге су биле играчице “Техничара“, док је “Србијанка“ освојила треће место.

Сви мечеви су одигравани у хали “Младост“ и сали ОШ “Свети Сава“.

  • Термин Новогодишњег турнира одговара свим екипама и оне га користе за уигравање и припрему за наредна такмичења. Зато су све екипе које нешто значе дошле у Чачак и због тога наши резултати на овом такмичењу имају већу специфичну тежину. Овај турнир клуб организује самостално, али нам је локална самоуправа изашла у сусрет тако што нам је обезбедила бесплатно коришћења спортских објеката и то нам је у огромној мери смањило трошкове  – изјавио је после турнира један од тренера у ОК “Борац“ Дејан Јеревица.

Већ наредног викенда младе одбојкашице “Борца“ отишле су у Љубљану, где је од 4. до 6. јанура одржан “Љубљана Телеком опен“, међународни турнир на коме је учествовало 65 екипа из седам земаља и где су сјајно представљале наш град и земљу светских првакиња. Млађе пионирке су заузеле прво место, док су кадеткиње биле треће,  јуниорке пете, а пионирке 11. Нису изостале ни појединачне награде, па је Вања Гобељић проглашена за најбољу млађу пионирку, а у истој старосној категорији најбољи техничар је Магдалена Виторовић, док је Александра Поповић најбољи либеро. Код кадеткиња за најбољег блокера проглашена је Нађа Ракоњац.

С лева на десно: Александра Поповић, Магдалена Виторовић и Вања Гобељић

  • Први пут смо прошле године отишли у Словенију само са кадетском екипом, која је освојила треће место. Утисци су били фантастични и зато смо одлучили да ове године учествујемо у свим категоријама. То није било нимало лако организовати, али смо уз помоћ родитеља и пријатеља клуба повели педесеторо деце у Љубљану. Резултат није био у првом плану, већ жеља да се наше одбојкашице упознају како се живи и тренира у иностранству, али и да одмере снаге са иностраним екипама. Видели смо колико се у Словенији велика пажња поклања школском спорту и од њих се може много тога научити кад је у питању организација – рекао је Јеревица, наглашавајући да је ово један од најмасовнијих турнира у Европи.

Они су сјајно представљали своју земљу и град.

Фото: архива ОК “Борац“

В. Д.

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.