Društvo

УДРУЖЕЊЕ ЗА ПОМОЋ МНРО ОРГАНИЗОВАЛО ЈОШ ЈЕДАН ИЗЛЕТ

РАДОСТ ПУТОВАЊА

Органозовањем излета у Бању Ковиљачу, чачанско Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама (МНРО) прошле суботе, 20. октобра, поново је приредило велику радост за око 40 деце и младих, углавном корисника Установе „Зрачак“, као и за њихове родитеље, који су их пратили на путовању.

Прелепо време и предели кроз које су пролазили, допринели су да пут до одредишта брзо прође. У Бањи Ковиљачи у коју су многи по први пут дошли, били су неколико сати и у Чачак су се вратили касно увече. Бања их је одушевила и многи су изразили жељу да се поново организује овакав излет у неком другом периоду године, јер сада нису стигли да оду у Тршић, родно место Вука Караџића.

– Излет смо организовали средствима које смо добили од Града Чачка, у оквиру годишњег програма финансирања удружења. Веома смо захвални за ову подршку, коју нам Градска управа сваке године пружа. Сада смо обишли цео бањски комплекс, са прелепим парковима и околином – истиче Радојица Струњаш, секретар Удружења за помоћ МНРО Чачак, наводећи да је ове године организовано укупно шести излета.

Струњаш захваљује и Auto-{kolи „^okin“, која је и за ово путовање обезбедила аутобус уз минималну цену услуге. Он најављује да ће на пролеће, чим то време дозволи, Удружење организовати једно дуже путовање.

– Наши корисници радују се сваком излету и многи се данима унапред припремају. И родитељима много значе оваква дружења, јер је то прилика да попричају, али и да се мало опусте, и поред свих брига које имају због своје деце – каже Струњаш.

В.Т.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.