Aktuelno Grad

У „ЗРАЧКУ“ ПРОСЛАВЉЕНЕ ЧАСНЕ ВЕРИГЕ СВЕТОГ АПОСТОЛА ПЕТРА

СЛАВА – ПРАЗНИК ЗАЈЕДНИШТВА

Свечано је било у данас у „Зрачку“, за крсну славу. Посебно, лепо, уз много радосних осмеха, као и увек када дочекују госте. И због заједничких молитви и осећања припадности заједници, што су наградили својим трудом, и корисници и њихови васпитачи, у припреми пригодног програма, посвећеног баш свом заштитнику – Часним веригама Светог апостола Петра, које се одувек сматрају исцелитељским.

 

Како је то рекла Ана Јаковљевић, в. д. дирекора Установе, слава је у нашем народу окупљање најближих. Због тога су, да поделе празничну радост, позвани сви који доприносе раду „Зрачку“ и помажу онима којима је то друга кућа. Сумирајући претходну годину, она је рекла да је много тога урађено, захваљујући доброј сарадњи, пре свега са локалном самоуправом, другим градским установама, компанијама, удружењима, али и појединцима, којима су овом приликом уручене и захвалнице…

У име Града Чачка, Милица Дачић, заменица градоначелника, честитала је славу свим корисницима и запосленима у Установи и пожелела да и даље остварују добре резултате и напредак у раду. Она је нагласила да ће побољшању услуга допринети и нова фискултурна сала, коју ће делити са Школом „1. новембар“.

– Не треба много говорити о томе шта Установа значи за кориснике и њихове породице, јер смо на овакво системско решење чекали деценијама. А последњих пет година „Зрачак“ је дао велики допринос развоју услуга и сервиса социјалне заштите у Чачку. Време које долази даће прави одговор о значају постојања ове установе, без које многи не могу замислити свој живот – рекао је Радојица Струњаш, секретар Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним особама Града Чачка.

Славље су улепшали ученици и наставници чачанских средњих школа – Медицинске, Економске и Музичке, који су допринели инклузији и интеграцији корисника „Зрачка“. Молитве и обред резања славског колача својим појањем су увеличали Ученици Музичке школе, заједно са вероучитељем Ђорђем Радојковићем, док су школарци из Прехрамбено-угоститељске школе помогли у послужењу славке трпезе.

В. Т.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.