Aktuelno Društvo

У суботу успон на врх Овчара

Планинарско друштво “Каблар“ ће у суботу, 31. марта, поводом 67 година од оснивања Друштва, организовати традиционалну планинарску акцију, успон на врх Овчара.

ПЛАН АКЦИЈЕ: ДАН ПД ,,КАБЛАР” – успон на ОвчарОкупљање учесника од 08:00 до 08:30 испред железничке станице у Чачку. Полазак у 08:30 организованим превозом. Отварање акције на паркингу код Матове чесме у 09:00, код манастира Преображење где се учесници могу снабдети пијаћом водом. Креће се Монашком стазом ка манастиру Св. Тројице и након пређених 700м, лаганим успоном, стаза скреће лево и, сада уз нешто стрмији успон, гребеном излази на асфалтни пут који води ка манастиру Сретење – кривина код крста. Наставак успона гребеном до Короњског дола и даље до врха Овчара (986м) са потребним паузама. Задржавање на видиковцима са којих се, у случају лепог времена, пружа леп поглед на чачанску котлину и врхове Рудника, Вујна, Буковика, Острице, Јелице…. Силазак до манастира Сретење, краће задржавање. Силазак стазом до манастира Св. Тројице одакле се, зависно од временских прилика, наставља до кампа у Овчар Бањи или до манастира Преображење. По доласку у Овчар Бању у центру ће бити организован традиционални планинарски ручак за учеснике, кувани пасуљ И салата, по цени од 200 динара за одрасле и 100 динара за децу.
Повратак у Чачак организованим превозом око 16:00 из Овчар Бање. Цена превоза у оба смера је 200 дин.
Дужина стазе је око 14 км уз укупан успон од око 700 метара. За учеснике слабије физичке припремљености предвиђена је краћа стаза дужине око 5 км, уз висинску разлику при успону од 400 м.

Распоред и карактеристике стаза погледајте овде:
http://kablar.org.rs/index.php/planinarske-staze-ovcara-i-kablara

НАПОМЕНЕ:
– Како бисмо акцију реализовали по предвиђеном плану неопходно је да се учесници определе за варијанту која одговара њиховим физичким способностима.
– Сви планинари на акцији учествују добровољно, на сопствену одговорност, у складу са Правилником ПСС и својим здравственим и физичким способностима. Кретање на стази је организовано, са нашим водичима. Свако самостално кретање, ван овог плана и предвиђеног термина, је на сопствену одговорност.
Молимо вас да учешће потврдите до четвртка, 29. марта. Позовите на контакт телефоне или пошаљите е-маил на пдкабларцацак@гмаил.цом.

Контакт за све информације и потврду учешћа:
Саша Бараћ 064 852 6048
Мила Томић 0642059373

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.