Aktuelno Društvo

У ЧАСТ ВОЈВОДИ СТЕПИ СТЕПАНОВИЋУ (VIDEO)

Као и сваке године, у част војводе Степе Степановића, положени су ловорови венци и одате државне и војне почасти. Овај велики војсквођа, иако рођен у Кумодражу, одлучио је да последње године свога живота проведе у Чачку. Чак је и сам, шетајући често чачанским гробљем, одабрао место где ће бити сахрањен. Навикнут да као командант посматра околину са највише тачке, изабрао је најиздигнутије место на гробљу, где му је и саграђена гробница.

ТВ ТЕЛЕМАРК

Оно што можда многи не знају је да је Краљ Александар дошао баш у Чачак да пита војводу Степу да буде председник Владе. Али, велики војсковођа одбио је краљеву понуду, објаснивши му да он може бити само војник.

Ловорове венце на гроб војводе Степе Степановића положили су представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства одбране и Војске Србије, Моравичког управног округа, Града Чачка, СУБНОР-а, Друштва за неговање традиције ослободилачких ратова Србије до 198. године, Савеза потомака ратника Србије и многа друга удружења и грађани.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.