Uncategorized

ФЕСТИВАЛ АНИМАНИМА, 12. ИЗДАЊЕ

У оквиру програма отварања 12. Аниманиме биће приказан “Тај величанствени колач!“, најновији филм белгијских аутора Еме Де Сваф и Марка Џејмса Ролса (на слици). Следи отварање изложбе једног од најзначајнијих српских аутора стрипа, Алексе Гајића у Ликовном салону, а финале уводне вечери је на Великој сцени Дома културе – соло наступ звезде европске џез сцене, контрабасисте Ненада Василића.

У главном такмичарском програму надметаће се 30 филмова из 18 земаља, а одлуку доноси жири у саставу: Шпела Чадеж (Словенија), Весела Данчева (Бугарска) и Никита Диакур (Немачка). Такмичарски програм филмова за децу жирираће Павел Хорачек (Чешка Република), Леа Видаковић (Србија) и Пјотр Кардас (Пољска).

Програм Студио у гостима представља студио анимације из Париза Лес филмс де л’Арлеqуин, а програм Школа у гостима престижну Националну школу за филм и телевизију из Лондона. Пакет програма посвећен анимацији Централне Европе чине пројекције “О!ПЛА“ – “Пољска у фокусу“, “25 година у словачкој анимацији“ и “Савремена анимација Чешке“. У дугометражном програму су “Острво паса“ Веса Андерсона, као  и филм за најмлађе гледаоце “Луис и ванземаљци“. Аниманимину фестивалску радионицу у техници анимација лутке води аниматорка из Суботице Леа Видаковић.

 

Више о овим и другим фестивалским програмима на сајту: www.аниманима.орг

 

 

Уторак – субота 4 – 8. септембар 2018.

 

СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ ФЕСТИВАЛА – 4. СЕПТЕМБАР

Велика сала у 19:00

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.