Aktuelno Društvo

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ЗА ЛУКУ

Лука Ракоњац, прошлогодишњи мали матурант ОШ „Владислав Петковић Дис“ из Заблаћа, а сада ученик Техничке школе у Чачку поново бије битку са опаком болешћу. Његова и борба његове породице траје од августа 2017. године када му је дијагностикован сарком костију. Уследила је операција, хемиотерапије и зрачења са којима се Лука храбро носио до маја 2018. Нажалост, већ почетком ове школске године, Лука је морао на још једну операцију, овога пута на глави, а онда и на поновну хемиотерапију и зрачења.

Лука је ведар и веома храбар дечак, али је у овој неправедној и веома тешкој борби и за одраслог човека, а камоли за дете, њему и његовој породици потребна подршка свих нас. Зато ученици и наставници ОШ „Владислав Петковић Дис“ из Заблаћа и Техничке школе из Чачка организују још једну хуманитарну продају предмета израђених првенствено на часовима цртања, сликања и вајања, уз иницијативу, помоћ и подршку наставнице Александре Ћосић Маринковић.

Хуманитарна продаја биће организована 7. и 8. марта 2019. године, на платоу испред Дома културе у Чачку, испред просторија Канцеларије за младе града Чачка.

У ову хуманитарну акцију већ су се укључили угоститељски објекти у нашем граду: „Мезе-бар“, „Кактус-бар“, као и МК “Манчула“ који су у својим локалима поставили кутије за прикупљање  помоћи за Луку; „Љубитељи пикада“ су организовали хуманитарни турнир у пикаду; наши људи у Америци набавили су лекове које Лука није могао добити код нас; а помоћ је пристигла и од Tуристичке организације Чачак, ЈКП „Комуналац“, Удружења за помоћ родитељима деце оболеле од рака НУРДОР, као и од Канцеларије за младе у Чачку који су од почетка подршка у организовању прикупљања помоћи Луки и његовој породици.

Сви који желе да се прикључе акцији новац могу да уплате на жиро рачун код Комерцијалне банке број 205-9011007298107-75 или да симболичан поклон поводом 8. марта пронађу на хуманитарној продаји на штанду испред Дома културе.

„Узми осмех и даруј га ономе ко га никад није имао. Узми зрак сунца и учини да одлети тамо где влада ноћ. Откриј извор и окупај онога ко живи у блату. Узми сузу и положи је на лице онога који никад није плакао. Узми храброст и стави је у душу онога ко се не сме борити. Откриј живот и приповедај о њему ономе ко га не може схватити. Узми наду и живи у њеном светлу. Узми доброту и даруј је ономе ко не зна даривати. Откриј љубав и покажи је читавом свету…“

Ганди

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.