Aktuelno Sport

Црвена звезда савладала Борац на врућем чачанском терену

Борац – Црвена звезда

67:77 (23:17, 18:21, 15:22, 11:17)
Чачани су данима жељно исчекивали дуел Борца и Црвене звезде. Продаја улазница почела је још у четвртак и тражила се карта више. Сат времена пре почетка утакмице дворана крај Мораве била је поприлично попуњена. Домаћи навијачи знатижељно су исчекивали да виде да ли Борац у овом сусрету може направити изненађење. Не би био први пут да падне један од већих фаворита, у овом случају шампион АБА лиге. Како се примицао почетак утакмице атмосфера је постајала све узаврелија на увек врућем чачанском терену. Пред почетак уткмице капитену Борца, али и бившем играчу Црвене Звезде, Марку Мариновићу, уручен је пехар КЛС-а, пошто је Борац регуларни део шампионата завршио на првој позицији.

Прве шутеве ка кошу упутили су Чачани, али Ђоковићу нису били прецизни ван линије 6.75. Кошем Мајсторовића Борац је повео са 2:0. Серију је наставио Предраг Прља. Након два минута и Звезда је уписала прве поене. Након добре акације Прље и И. Ђоковића Борац је стигао до осмог поена и резултата 8:2, а потом кошем Прље и до 10:2, што је приморало тренера гостујућег састава Милана Томића да затражи први тајмаут. Тај резултат је остао непромењен наредна 2 минута до тројке Фајеа после које је као одговор уследило маестрално закуцавање Ђорђа Мајсторовића које је подигло публику на ноге. Тренутни резултат био је 12:5. Оџо је узвратио закуцавањем за 12:7, а Мајсторовић тројком за 15:7. После коша Звезде и тројке И.Ђоковића резултат на семафору био је 18:9. На Борчеву тројку Оџо је одговорио ЛА уп-ом, а у 9 минуту Борац је дошао до прве двоцифрене предности 21:11. Прва четвртина утакмице је после тројке Звезде завршена резултатом 23:17.
Други квартал отворио је са два поена Риверс. Са још два поена Београђани су смањили дефицит на два поена, то јест 23:21. У уводним деоницама друге четвртине Чачанима је стао шут. Помогао им је Оџо са ауто кошем за 25:21. Уз тројку И. Ђоковића прорадила је Борчева кошгетерска машина. На тројку је тројком узвратио Лазић. Четири минута пре краја друге четвртине, после 2 поена Симанића и тројке Чарапића резултат је био 34:28. Кошем под фаулом који је постигао Кочовић предност Борца се повећала на 7 поена. Лазић је одговорио са брзометном тројком и двојком, чиме се резултат смањио на 36:33. Минут пред одлазак на одмор Звезда је изједначила на 36:36. И Борац је морао да крене од почетка. Са два поена из бацања то је и урадио Чарапић. Уз поене Риверса са стране Звезде и три поена Кочовића резултат је достигао 41:38. Тим резултатом се отишло на одмор. У првој половини меча Борац је постигао 6 тројки из 16 покушаја, а Звезда 5 тројки из 13 шутева.

Трећу четвртину отворио је Риверс тројком на коју је узвратио Р. Ђоковић. На њу у моменту одговара Лазић. Династија Ђоковић узвратила је далекометном паљбом и тројком И. Ђоковића. Пету тројку у низу постигао је Симанић за 47:46. Капитен Бранко Лазић је наместио руку за вођство Звезде од 47:49 на коју је И.Ђоковић одговорио за 50:49. Коначно, после серије тројки без промашаја са обе стране, Риверс је уписао два поена. Прља је рано зарадио 4. личну грешку и отишао на клупу. Оџо и Гавриловић добили су техничке грешке. После пар кошева Лазића Звезда је повела са 50:56, што је да тада била њихова највећа предност. Ово је очигледно било шутерска криза екипе Борца, па се наређао низ од неколико промашаја. Тренер Борца покушао је са пар измена да продрма посусталу екипу Чачана. После закуцавања Симанића и суфицита Звезде од осам поена тренер Борца Јовица Арсић затражио је тајмаут. После блокаде у одбрани над Давидовцем, уследио је муњевит напад Борца и коначно је прорадила тројка И.Ђоковића за 53:58. Тиме је Борац завршио скоро петоминутни период без датог коша. Уз два поена Звезде и тројку И. Ђоковића резултат је достигао 56:60. Са тим резултатом се, после пар промашаја са обе стране, отишло на одмор.

Последњу четвртину отворио је Борац са два поена, закуцавањем Милетића, на које је истом мером, можда још жешће, узвратио Оџо. Он је потом свој салдо допунио са два поена са линије слободних бацања за 60:64. Мајсторовић је узвратио за 62:64 уз френетично навијање чачанске публике. Налет Борца заустављен је техничком грешком Прље, коме је то била 5. лична, што је ослабило Борац, а ускомешало чачанску публику. Риверс је новом тројком изазвао мук у хали крај Мораве, после пар промашаја играча Борца. У последњих пет минута утакмице Звезда је ушла са шест поена предности, резултатом 62:68. Чачанска публика је, сви као један, подржавала френетичним навијањем своје љубимце. После пар минута без поена са обе стране уследила је тројка И.Ђоковића коју је публика пропратила овацијама, уз буђење нових нада у преокрет. Са четири поена Човића резултат је достигао 65:73 минут и по до краја. Офанзивним скоком под кошем и фаулом Мајсторовића Оџо је изборио два бацања која је реализовао за 65:75. Остало је још свега минут до краја што није обесхрабрило чачанску публику. Лазић је Звезду у последњи минут увео са два поена, па је са 12 разлике све практично већ било решено. Гавриловић је закуцао у последњим тренуцима за резултат 67:77. Борац је пружио достојан отпор евролигашу Звезди. Чачанска публика која то зна да цени испратила је своје љубимце овацијама и аплаузом.

ИЗВОР: КК БОРАЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.