Privreda

Чачак покрећу дружење и удруживање

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ФОРУМА ПРИВРЕДНИКА

Привредници доделили „Признање за пословну изузетност“ власницима „Унипромета“ Милисаву Новичићу и предузећа „Интерфуд 60“ Милићу Поповићу. Похвалнице уручене фирми „P. S. Fashion“ и Издавачкој кући „Пчелица“. У години јубилеја није заборављен ни „Цини“ који 2017. слави четири деценије рада.

DSCF1167

– Требало би да увек будемо оптимисти и зато говорим о наредних 40 година дружења и удруживања. Није лако, али знам да су пословне прилике у другим градовима много теже. Привредници обједињени у Форуму настоје да поделе бриге и помогну једни другима у сваком погледу. Немамо велики капитал, али је донекле боље него у осталим срединама. Имамо велики број предузећа, још увек је остало око четири и по хиљаде занатских радњи, што је једна привредна сила. Удруживање је кључ успеха – сматра Слободан Спасовић, власник фирме „Цини“. Претходних 40 година пословања његовог предузећа обележили су успеси и неуспеси. Од недавно Спасовић је и један од чланова новооснованог хора привредника „Хорум“. Песма увек прати дружење и удруживање, успех, али и неуспех…

Привредници су ове године на Дан Форума превасходно наградили извознике. Извозу припада не мали део успеха компаније „Унипромет“ у пословној 2016/17.

– Наши пословни резулати мере се повећањем производње и техничким развојем. Извозимо у 19 земаља, а наредних два месеца отворићемо нови производни погон – најавио је Милисав Новичић, добитник „Признања за пословну изузетност“. Његов „Унипромет“ запошљава 420 радника, од којих је 50 факултетски образованих.

Предузеће „Интрфуд 60“, у коме ради 70 људи, оријентисано је на извоз прерађене печурке у Русију и полукандираног воћа.

– Прилагођавамо се тржишту и налазимо решења да опстанемо. Награда нам доста значи, јер су је доделиле колеге. Ми смо привредно друштво, не предузетници. Они још увек код нас нису добили место које им припада. Али, пошто својим средствима обављамо привредну делатност – сви смо ми предузетници – рекао је Милић Поповић, власник „Интерфуда“ и још један добитник „Признања за пословну изузетност“.

РАД, РАД И САМО РАД

Инострана тржишта одавно су освојили и добитници похвалница компанија „P. S. Fashion“ и Издавачка кућа „Пчелица“. Њихов успех није остао незапажен, иако нису чланице Форума привредника.

– Добијали смо доста награда, али је велика част када дођу из Чачка. Увек су нам подстрек и мотивација да напредујемо. Форум има добре идеје и снагу која покреће – речи су Слађане Пантовић, која са супругом Предрагом води „P. S. Fashion“. У нашем окружењу предњачи текстилна производња, а очигледан показатељ је потреба за све већим бројем радника.

– Посебно нам значи награда привредника. Ми смо издавачка кућа, али делимо исту судбину, рад, рад и само рад у тешким временима. То је пут свих нас. Куда год да одлазимо, проносимо име свога града – напоменуо је Горан Марковић, власник „Пчелице“.

НОВЕ ЧЛАНИЦЕ

Дан Форума привредника Чачка, 9. мај, прослављен је у хотелу „Београд“. Од недавно у чланству су и привредни гигант „Слобода“ и реномирана научна институција Институт за воћарство. Форум обједињује пословна удржења „Градац 97“, „Унију Чачак 2000“, асоцијацију жена предузетница „Надежда Петровић“ и Опште удружење предузетника. У њиховом саставу су и Пчеларско друштво „Матица“ и Шумски плодови Србије.

– Одредили смо осам тимова за помоћ градоначелнику Чачка Милуну Тодоровићу. Окоснице наших стратешких циљева, односно стубова развоја, су индустријска зона, аеродром „Морава“, Научно технолошки парк… Отварање зоне подстиче долазак нових инвеститора и запошљавање, а аеродром пружа шансу за развој туризма. Остаје нам да градимо и усавршавамо наше стубове развоја. За десетак дана биће обновљене Радничке спортске игре у нашем граду – најавио је Александра Петронијевић, председник Форума привредника Чачка.

Радничке спортске игре трајаће од 21. до 28. маја. Учествује око хиљаду такмичара. Идеја за обнављањем Радничких игара потекла је од чачанских привредника. Свечано отварање биће 21. маја на Градском тргу.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.