Aktuelno

ЧАЧАНИ НА 11. ФЕСТИВАЛУ СРПСКЕ КУЛТУРЕ У ИСТРИ

СА КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА МЕДИЈЕ СРПСКОГ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА У ПУЛИ

У организацији Српског културног центра у Истри из Пуле, од 11. до 19. априла ове године, биће одржана традиционална манифестација “Дани српске културе у Истри“. Ове године, манифестација се одржава по 11. пут, а партнер Фестивала је Град Чачак. У Пули и неколико других градова Истре, представиће се део културне понуде Чачка. Фестивал српске културе у Истри је најављен на конференцији за медије у Српском културном центру у Пули, а ове године је посвећен глумици Соњи Савић, која је прије 20 година, управо у Пули, добила награду „Златна арена“.

 

Соња Савић, рођена је у Чачку, граду динамичног поднебља и културе. Градско позориште Чачак гостује у Истарском народном казалишту, у суботу,  13. травња, у 20,00 сати с представом „Трипих о радницима“ о чему је више рекла и сама равнатељица Истарског народног казалишта Градског казалишта Пула Гордана Јеромела Каић.

 

Она је захвалила Рашули на покретању позитивног окружења, ширења и размјене културних манифестација и рекла како јој је част угостити драге колеге и глумце из Чачка, те бити дио једне већ овако традиционалне манифестације у граду.

Део чачанске екипе

Фестивал је и пријашњих година посвећиван значајним личностима српске културне сцене чиме је потврђена мисија самог Центра, а то је представљане и заштита српске културе.

Милан Рашула, предсједник Вијећа српске националне мањине, захвалио је прије свега Истарској Жупанији и Граду Пули на сусретљивости и потпори коју има при стварању оваквих манифестација. Најавио је богат програм који почиње 11. травња свечаним отварањем 11. Фестивала српске културе у Истри у 18,00 сати у Српском културном центру у Пули, а наставља се исте вечери концертом „Ethno Jazz Orchestra“ у „Rock Caffey“.

А у смирај дана…

Сутрадан ће бити представљена Момографија о Овчарско-кабларским манастирима, но како је и сам Рашула рекао, сваког дана прегршт збивања од Пуле, Фажане, Ровиња, Лабина и Пореча, за сваког понешто, па и  очекује добар одазив  љубитеља добре глазбе, филма, умјетности и српске културе.

Фото: ЗЛС и Јоца

 

Оставите одговор